ΛΑΡΙΣΑ

Γέμισαν πλαγκτόν τα παράλια της Λάρισας – Τι συμβαίνει;

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην περιοχή των παραλίων του Δήμου Αγιάς η εμφάνιση μιας παχύρευστης στρώσης στερεού υλικού, που επιπλέει σε μεγάλη έκταση στην επιφάνεια της θάλασσας.

Το φαινόμενο που παρατηρείται εδώ και δύο εβδομάδες έχει εντοπιστεί σε έντονο βαθμό, τόσο κοντά στις ακτές όσο και πολλά μέτρα μακριά από αυτές, δημιουργώντας ερωτηματι­κά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγιάς, κ. Αντώνη Γκουντάρα, πρόκειται για πλαγκτόν και επισημαίνει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, άποψη που στηρίζει και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Nίκος Ντάγκας, επισημαίνοντας ότι «πιθανόν οι υψηλές θερμοκρασίες και η αλλαγή στις κλιματικές συνθήκες να ευνόησαν τη μεγάλη παραγωγή πλαγκτόν».

Παρόλα αυτά ο δήμαρχος κ. Γκουντάρας δηλώνει στην «Ε» ότι η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να βεβαιωθεί για τη σύ­σταση του υλικού, πήρε δείγμα και σε συνεργασία με τη Δη­μοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αγιάς, στάλθηκε για ανάλυσή του, στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης- Απο­χέτευσης (ΔΕΥΑΛ) Λάρισας. Τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες μέρες. Να σημειωθεί, πως κάτοικοι της περιοχής τρομοκρατήθηκαν από το φαινόμενο, καθώς το συνδύασαν με τη βλάβη στον βιολογικό καθαρισμό της Κατερίνης, όπου λύματά του χύθηκαν στη θάλασσα.

Πηγή: Ελευθερία

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες