ΛΑΡΙΣΑ

“Τα δικαστήρια στην πράξη θα διορθώσουν τις ατέλειες του νόμου για τη συνεπιμέλεια” – Ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας (φωτό – βίντεο)

Ένα θέμα ταμπού που διαχρονικά διχάζει την ελληνική κοινωνία, η συνεπιμέλεια, προσεγγίστηκε το πρωί του Σαββάτου στην ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας που έλαβε χώρα στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Η Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΔΠΘ και Πρόεδρος Ενωσης Αστικολόγων κ. Καλλιρρόη Παντελίδου μιλώντας στο onlarissa.gr τόνισε πως «ο νέος νόμος για τη συνεπιμέλεια επιχείρησε να κλείσει πληγές, αλλά δυστυχώς σε ορισμένες περιπτώσεις έχουμε αντίθετα αποτελέσματα και θέλουμε με την ερμηνεία και την εφαρμογή στο δικαστήριο να διορθώσουμε, αυτό που προσπάθησε να διορθώσει. Η νομική πραγματικότητα είναι ζωντανή, εξελίσσεται και ελπίζουμε στο καλύτερο για το καλό των παιδιών, γιατί το κριτήριο είναι αυτό. Τι συμφέρει καλύτερα στο παιδί, στον ανήλικο».

Δείτε τι δήλωσε:

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Τρύφων Τσάτσαρος τόνισε πως πρόκειται για «θέμα αιχμής τόσο από νομικής όσο και από κοινωνικής άποψης. Ζητούμενο για εμάς στην ημερίδα αυτή είναι να δούμε πώς εφαρμόζεται ο νόμος τους πρώτους μήνες της ισχύος του, αν εξυπηρετεί όντως το βέλτιστο συμφέρον του τέκνου, αν εκφράζει τη γνήσια βούληση του νομοθέτη».

Δείτε τι είπε:

Το παρών στην ημερίδα έδωσαν μεταξύ άλλων η διευθύνουσα το Εφετείο Λάρισας κ. Καρδάση, η διευθύνουσα το Πρωτοδικείο Λάρισας κ. Καραβασίλη, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και νομικός κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Σωτήρης Βούλγαρης, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Τάκης Κατσαρός, μεγάλος αριθμός Εφετών και Πρωτοδικών κ.α.

Δείτε φωτογραφίες από την ημερίδα:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες