ΛΑΡΙΣΑ

Συμμαχία υπουργείου Περιβάλλοντος – Περιφέρεια Θεσσαλίας για να χαρακτηριστούν τα Μετέωρα παγκόσμιο γαιοπάρκο της UNESCO (φωτό – βίντεο)

Στον παγκόσμιο χάρτη της UNESCO όπου καταγράφεται το δίκτυο Γεωπάρκων αναμένεται να ενταχθεί η περιοχή των Μετεώρων και της Πύλης, μετά την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου  Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του υφυπουργού κ. Γιώργου Αμυρά που βρίσκεται σήμερα στη Λάρισα και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, στο κτήριο της περιφερειακής ενότητας.

Όπως εξήγησε ο κ. Αμυράς, το παγκόσμιο δίκτυο γαιοπάρκων της UNESCO συγκεντρώνει το παγκόσμιο επιστημονικό και τουριστικό ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων απ’ όλο τον πλανήτη. “Στην Ελλάδα έχουμε γεωλογικούς θησαυρούς που τα προηγούμενα χρόνια τους παραμελούσαμε” είπε.

Δείτε τι είπε:

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός σημείωσε μεταξύ άλλων πως πρόκειται για ένα κατεξοχήν περιβαλλοντικό έργο μετά από μία μακρά διαδικασία συζητήσεων. Πρόσθεσε επίσης ότι το παγκόσμιο γαιοπάρκο θα είναι ένα βαθιά αναπτυξιακό έργο για τις περιοχές και την κοινωνία.

Δείτε τι δήλωσε:

Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μητσόπουλος υποστήριξε μεταξύ άλλως πως “το να προσελκύσεις ανθρώπους στη φύση είναι πάρα πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες”.

Δείτε τι δήλωσε:

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Τσέτσιλας / Φωτό – βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες