ΛΑΡΙΣΑ

Γυμνάσιο Πλατυκάμπου και Erasmus+ ΚΑ2

Κατά το χρονικό διάστημα 2019 – 2022το Γυμνάσιο ΠλατυκάμπουυλοποίησεΕυρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS + ΚΑ2 με τίτλο «3h=H» (3 timeshealthishappiness). Στο πρόγραμμα αυτό οι συμμετέχοντες  μαθητές  και  εκπαιδευτικοί προσπάθησαν  ν’  ανακαλύψουν  και να βελτιώσουν τις  διατροφικές  τους συνήθειες, την σωματική  τους υγεία,  ν’ ασχοληθούν  με τον  αθλητισμό  και  να  φροντίσουν  την ψυχική και τη συναισθηματική τουςισορροπία.Έτσι  λοιπόν  μέσα από τον εθελοντισμό και τις καλές πρακτικές, αλλά καιτις ισορροπημένες  ανθρώπινες  σχέσεις, διερεύνησαν δραστηριότητεςπου  μπορούν   να  οδηγήσουν  τους  ανθρώπους  στη   χαρά της ζωής  και  την  «ΥΓΕΙΑ»  σε  όλα  τα  επίπεδα.

Το σχέδιο αυτόήταν μια εταιρική σχέση ανάμεσα σεπέντεσχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,από την Ισπανία (συντονίστρια),  την Ιταλία, την  Πορτογαλία,  την  Αυστρίακαι  την   Ελλάδα.  Ανταλλάχθηκαν νέες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, πλούσια μεθοδολογία, εργαλεία και τεχνικές μάθησης. Όπως είναι γνωστό, ταπρογράμματα ERASMUS+ με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στοχεύουν στην εμβάθυνσητης συνεργασίας μεταξύ των σχολείων της Ευρώπης και την εμπέδωση των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών.

Κατά τη διάρκεια των 3 ετών ( υπήρχε παράταση λόγω πανδημίας ) πραγματοποιήθηκαν 2 διακρατικές συναντήσεις καθηγητών και 5 συναντήσεις διδασκαλίας-μάθησης και κατάρτισης μαθητών-τριώνκαι καθηγητών, ημία μάλιστα απότις  οποίεςυλοποιήθηκεδιαδικτυακά.

Στην  τελευταία  συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στηνGijon( Χιχόν )  της Β. Ισπανίας,οι μαθητές-τριες παρακολούθησαν μαθήματα στο ισπανικό σχολείο, ανακάλυψαν την πόλη με ένα κυνήγι θησαυρού, συμμετείχαν σε αθλήματα, αλλά και περπάτησαν γύρω από τις λίμνες στο μεγαλύτερο φυσικό πάρκο της Ισπανίας σε υψόμετρο 1000m. Τέλος παρουσίασαν καιτη διαδικτυακή εφαρμογή για κινητά3h=H, που ήταν και το τελικό προϊόν του προγράμματος.Με την εφαρμογή αυτή,  παίζοντας,  συλλέγει  κανείς  πόντους, τσεκάροντας και βελτιώνοντας καθημερινά τις θετικές ή αρνητικές του συνήθειες.

Έτσι, έκλεισε το πρόγραμμα,με  τις καλύτερες των εντυπώσεων και την υπόσχεση για ανάλογες μελλοντικές συνεργασίες.

Στο σημείο αυτό, ως εκπαιδευτική ομάδα καθηγητών, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσοι συνεργάστηκαν και υποστήριξαν  αυτό το πρόγραμμα: τον διευθυντή του σχολείου  μας  κ.Νταφούλη  Θεόδωρο,   όλους τους συναδέλφους καθηγητές,  το   Δήμο Κιλελέρ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου μας  και όλους τους γονείς για την αμέριστη ηθική και υλική συμπαράσταση και υποστήριξη. Τέτοιααπαιτητικά προγράμματα δεν υλοποιούνται χωρίς  τη   συνεργασία καιτη σύμπνοια όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Τα τελικά προϊόντα που δημιουργήθηκαν και οι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν αναφέρονται παρακάτω:

  1. Εκπαιδευτικόυλικό: Video edpuzzle, padlet, Answergarden, Liveworksheets,
  2. Παρουσιάσεις μαθητών για πυραμίδα διατροφής, εβδομαδιαίο μενού, ανακύκλωση και υπεύθυνη κατανάλωση, για εθελοντικούς οργανισμούς, καθώς καιγια ένα παραδοσιακό παιχνίδι της χώρας τους.
  3. Δημιουργία βίντεο με θέμα ένα αθλητικό παιχνίδι, την ανακύκλωση, την μείωση της κατανάλωσης και τηνεπανάχρηση,και παρουσιάσεις με ψηφιακά εργαλεία.
  4. Δημιουργία ημερολογίου με φωτογραφίες μαθητών από ένα αθλητικό στιγμιότυπο, που επιλέχθηκαν με διαγωνισμό.
  5. Δημιουργία διαδικτυακής εφαρμογής app, που μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε σε ένα playstore.

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα στο

etwinning: https://twinspace.etwinning.net/95311/home,

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες