ΛΑΡΙΣΑ

Γενική Συνέλευση για το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας με αντικείμενο την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας την Πέμπτη 2 Ιουνίου και ώρα 18:30, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με αντικείμενο συζήτησης την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την καθολική εφαρμογή της.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά επεκτείνεται με τη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων από (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ) στην ευρύτερη περιοχή με τον κίνδυνο να πάρει πιο γενικευμένα χαρακτηριστικά, αφού οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων οξύνονται για το μοίρασμα των σφαιρών επιρροής, το έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων.

Η νέα Ελληνοαμερικάνικη συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ 5ετους διάρκειας για τις βάσεις στην χώρα μας, είναι η συνέχεια που έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που παραχωρούν περισσότερες υποδομές στους ΑμερικάνοΝατοϊκους, αναβαθμίζοντας τις υπάρχουσες όπως (την 110 ΠΜ στη Λάρισα, το Στεφανοβίκειο, τη Σούδα κα.), για να γίνει η χώρας μας πολεμικό ορμητήριο, για να σφάζονται οι λαοί στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα η χώρα μας γίνεται στόχος αντιποίνων και όχι ασπίδα προστασίας όπως μας λένε, μεγαλώνει ο κίνδυνος για το λαό της πόλης μας, συνολικά για όλη τη χώρα. Κανένας να μην πιστέψει πως όλοι αυτοί σκέφτονται το λαό μας και μας προσφέρουν ειρήνη, ασφάλεια και ανάπτυξη.
Κάθε μέρα που περνάει προστίθενται και άλλα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν ότι το μόνο που νοιάζει ΝΑΤΟ-ΕΕ και τις κυβερνήσεις είναι τα συμφέροντα των δικών τους μονοπωλίων. Όλοι αυτοί που μας φορτώνουν με φόρους και χαράτσια, αυξάνουν τις τιμές στην ενεργεία και τα τρόφιμα, κρατάνε παγωμένους τους μισθούς και μας θέλουν σκλάβους με 10ωρα τον 21ο αιώνα, δεν μπορεί να σκέφτονται το καλό μας. Αυτοί είναι που έχουν μακελέψει ολόκληρους λαούς και δεν μπορούν να μας προσφέρουν ειρήνη.

Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να μας εγγυηθεί την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή και την προστασία από την επιθετική στάση της Τουρκίας, αφού για το ΝΑΤΟ το Αιγαίο είναι ενιαίος επιχειρησιακός τομέας και τις όποιες διαφορές να τις λύσουμε μεταξύ μας. Άρα για πια προστασία μας λένε κυβέρνηση της ΝΔ– ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί.

Ενώ δίνονται δισεκατομμύρια για το ΝΑΤΟ, η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα ματώνουμε καθημερινά για να βγάλουμε πέρα, γι΄ εμάς δεν υπάρχουν χρήματα. Στην ενεργειακή φτώχια που βιώνουμε, υπάρχει σήμερα η δυνατότητα να έχουμε αυτάρκεια και φθηνό ρεύμα για το λαό, αξιοποιώντας όλες τις μορφές ενέργειας. Γι΄ αυτό απαιτούμε να ανοίξουν όλες οι λιγνιτικές μονάδες, να καταργηθούν οι ρήτρες αναπροσαρμογής, οι φόροι στα καύσιμα κα. και να μην αρκεστούμε στα ψίχουλα που μας δίνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

Γιατί οι εργαζόμενοι, ο λαός μας και οι λαοί του κόσμου διαθέτουν τεράστια δύναμη. Να δείξουμε τώρα την δύναμή μας, την αντίθεσή μας. Να μην επιτρέψουμε να μας βάζουν στην «μπούκα του κανονιού»! Αν αυτοί λένε πως «ήρθαν για να μείνουν» εμείς τους απαντάμε να «ξεκουμπιστούν να φύγουν». Ούτε γη ούτε νερό στους ΑμερικαΝΑΤΟϊκούς φονιάδες! Καλούμε τους συνάδελφους να βροντοφωνάξουμε ότι δεν θα δεχθούμε η πόλη μας, η περιοχή μας και η χώρα μας να αποτελέσει ένα απέραντο ΑμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο.
Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην χώρα.

• Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Έξω η Ελλάδα από τα ιμπεριαλιστικά σφαγεία.
• Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές εκτός συνόρων.
Συνάδελφε, όπως είναι γνωστό η Ομοσπονδία μας υπέγραψε με τις εργοδοτικές οργανώσεις του κλάδου νέα συλλογική σύμβαση εργασίας που ισχύει από 1/4/2022 έως 30/9/2024, με την οποία διαμορφώνονται τα κατώτερα ημερομίσθια και μια σειρά επιδομάτων που τα προσαυξάνουν.
Το πρώτο βήμα έγινε υπογράψαμε την σύμβαση, το δεύτερο και κύριο είναι η εφαρμογή της σύμβασης στο κλάδο. Κανένας συνάδελφος να μην υπογράφει τις υπεύθυνες δηλώσεις στα ΚΕΠ.

Η υπογραφή της ΣΣΕ δείχνει την αποτελεσματικότητα των αγώνων μας. Να δυναμώσουμε τα σωματεία μας με νέες εγγραφές, όποιος οικοδόμος δεν είναι γραμμένος στο σωματείο, αφήνει προϋποθέσεις στους εργοδότες να μην εφαρμόσουν τη σύμβαση. Αυτό δεν συμφέρει κανέναν οικοδόμο. Όλοι οι οικοδόμοι άμεσα να γίνουν μέλη του συνδικάτου μας. Με την δύναμη της οργάνωση μας μπορούμε να πετύχουμε και νέα θετικά αποτελέσματα με βάση τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Η αναγνώριση και η διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, είναι ένας μεγάλος στόχος, ένα δίκαιο αίτημα που με τον αγώνα μας πρέπει να το κάνουμε πραγματικότητα.

Στις 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ, που κλείνει τα 23 χρόνια ζωής και δράσης, που σε αυτή θα συμμετέχουν σωματεία, ΕΚ, Ομοσπονδίες, συνδικαλιστές, πρωτοπόροι εργάτες που την προηγούμενη περίοδο δώσανε τις μάχες που είχαμε σε κάθε χώρο δουλειάς. Το ΠΑΜΕ είναι ο ταξικός πόλος που συσπειρώνει την εργατική τάξη, για την αλλαγή των συσχετισμών υπέρ του ταξικού κινήματος, απέναντι στην εργοδοσία και στην ξεπουλημένη ΓΣΕΕ που βάζει πλάτη στο κεφάλαιο και τα αφεντικά.

Με βάση όλα τα παραπάνω σε καλούμε να πάρεις μέρος στη έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 2 Ιουνίου ήμερα Τρίτη και ώρα 18:30, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας για να ανοίξουμε αυτή την κουβέντα πλατιά στο κλάδο. Είναι μονόδρομος η οργάνωση του αγώνα, η συσπείρωση στο Συνδικάτο για κάθε συνάδελφο και να μην περιμένουμε τις όποιες κυβερνήσεις να μας λύσουν τα δικά μας προβλήματα. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, διεκδικούμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις