ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Τιμήθηκαν οι 40 πατριώτες που εκτελέστηκαν στο «Αντιαεροπορικό» (φώτο)

Την μνήμη των 40 πατριωτών που εκτελέστηκαν από τις δυνάμεις κατοχής στις 8 Μαρτίου του 1944, στη θέση «Αντιαεροπορικό», έξω από τη Λάρισα, τίμησε και φέτος ο Δήμος Λαρισαίων.

Ομιλητής της φετινής εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας κ. Ι. Μπέφας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γ. Λαδόπουλος.

 

Ως γνωστόν, οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής προχώρησαν στην εκτέλεση 40 πατριωτών που κρατούνταν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης που βρίσκονταν στην θέση «Αντιαεροπορικό», ως αντίποινα για την ανατίναξη από το τάγμα Μηχναικού Ολύμπου του ΕΛΑΣ, της αμαξοστοιχείας 53 στα Τέμπη, που μετέφερε χίλιους περίπου Γερμανούς, αξιωματικούς των Es- Es, το επιτελείο και τη Διοίκηση μιας ολόκληρης μεραρχίας.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.

Σημειώνεται πως στην εκδήλωση παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών από το Δημοτικό Σχολείο Ομορφοχωρίου καθώς και αιρετοί του Δήμου Κιλελέρ.

Μετά την εκδήλωση στο Αντιαεροπορικό, ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων στην προτομή του Γιάννη Πατέρα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην συνοικία Αγίου Κωνσταντίνου καθώς και στην προτομή της Δήμητρα Τσάτου, στην φερώνυμη πλατεία στην συνοικία της Νεάπολης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις