ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Έρχονται καινοτόμα προγράμματα επιμόρφωσης των αγροτών πάνω σε σύγχρονες καλλιεργητικές μεθόδους (φώτο – βίντεο)

Στρατηγική συνεργασία Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου - Perrotis College της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής και Περιφέρειας Θεσσαλίας

Την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας πάνω στην ανάπτυξη και την υλοποίηση καινοτόμων Προγραμμάτων Επιμόρφωσης των νέων αγροτών στους τομείς: «Βιολογική Γεωργία, Τεχνολογία Τροφίμων, Μεσογειακή Διατροφή, Υδροπονικές Καλλιέργειες» ανακοίνωσαν το πρωί της Παρασκευής σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το Κέντρο Επιμόρφωσης & Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) και το Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής (Α.Γ.Σ.), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Παράλληλα, την ερχόμενη Τρίτη 31 Μαΐου στις 18:00 το απόγευμα θα γίνει η παρουσίαση των ανωτέρω προγραμμάτων στους γεωτεχνικούς και στον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Μιλώντας για την συνεργασία, ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Βασίλης Πινακάς επεσήμανε πως “ευελπιστούμε η πρωτοβουλία αυτή να ανοίξει νέους δρόμους στην αγροτική παραγωγή, βοηθώντας τους αγρότες της περιοχής μας να αυξήσουν το εισόδημα τους και την ποιότητα της παραγωγής τους”.

Ο Πρόεδρος του Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής κ. Κωνσταντίνος Ρότσιος τόνισε πως “επιλέξαμε τη Λάρισα για την ανάπτυξη αυτής της συνεργασίας μας, καθώς αποτελεί σημείο αναφοράς για τον αγροδιατροφικό τομέα, και η ανάγκη για εκπαίδευση των αγροτών πάνω σε σύγχρονες καλλιεργητικές μεθόδους είναι μεγαλύτερη από ποτέ”.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου κ. Στάθης Ευσταθόπουλος υπογράμμισε πως “η συνεργασίας μας αυτή αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό βήμα στην εκπαίδευση των αγροτών σε σύγχρονες καλλιεργητικές μεθόδους. Καλούμε τον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας να βρεθεί την Τρίτη 31 Μαΐου στην αίθουσα αυτή προκειμένου να παρακολουθήσει την παρουσίαση των τεσσάρων πρώτων προγραμμάτων πάνω στην επιμόρφωση των αγροτών”.

Θοδωρής Τσέτσιλας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες