ΛΑΡΙΣΑ

Δράση για τη στοματική υγιεινή από την 4η Τοπική Ομάδα Υγείας Αμπελοκήπων Λάρισας

Η 4η Τοπική Ομάδα Υγείας Αμπελοκήπων Λάρισας με συντονίστρια την κα Ουρανία Πινακά, Γεν. Ιατρό, στα πλαίσια υλοποίησης δράσεων στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ολοκλήρωσε την Παρασκευή 20/5/2022 το συνεχές πρόγραμμα παρέμβασης στους ωφελούμενους του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ με την τρίτη δράση: «Στοματική Υγιεινή».

Οι επισκέπτριες υγείας της δομής, κα Ευσταθία Παπανικολάου και κα Βασιλική Παπαδούλη, παρουσίασαν μέσω PowerPoint ενότητες μέσα από τις οποίες οι ωφελούμενοι είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν ποιες τροφές βλάπτουν τα δόντια και ποιος είναι ο σωστός τρόπος βουρτσίσματος των δοντιών καθώς και να αντιληφθούν ότι η στοματική υγεία αποτελεί σημαντικό παράγοντα της γενικής υγείας. Έπειτα, ακολούθησε και εργαστήριο βιωματικού χαρακτήρα ώστε οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν εις βάθος τις ανωτέρω ενότητες και να υιοθετήσουν θετικούς κανόνες υγιεινής.

Η διεπιστημονική ομάδα της Τ.ΟΜ.Υ. Αμπελοκήπων ευχαριστεί τους υπευθύνους του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ καθώς και τη διεύθυνση και το σύνολο του προσωπικού και των ωφελούμενων για την άριστη επικοινωνία και συνεργασία όλο αυτό το διάστημα και επιφυλάσσεται και για νέες θεματικές δράσεις στην εν λόγω πληθυσμιακή ομάδα.

Η 4η Τοπική Ομάδα Υγείας Αμπελοκήπων Λάρισας εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες