ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καρδίτσα: Μαζική συγκέντρωση πολιτών ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Μαζική και ενθουσιώδης ήταν η συγκέντρωση πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής αγώνα των υγειονομικών σε αναστολή του νομού Καρδίτσας και συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσαν το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Πλαστήρα εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την στήριξή τους στις διεκδικήσεις τους και την αντίθεσή τους στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με χαιρετισμούς και σύντομες ομιλίες ο π. Στυλιανός Καρπαθίου, ο Πυρηνικός Ιατρός κ. Ζήσης Δεληχάς, ο καρδιολόγος Δ/ντης ΕΣΥ – ΕΚΑΒ Αθηνών, ο μοριακός βιολόγος και διδάκτωρ Γενετικής κ. Αθ. Καλογερίδης, ο καθηγητής Φαρμακολογίας & Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θες/νίκης κ. Δημ. Κούβελας και Ορθοπαιδικός Χειρουργός, πρώην Διοικητής του Θεαγένειου Νοσοκομείου Θες/νίκης και πρώην Βουλευτής κ. Ακ. Μουσιώνης.

Οι ομιλητές ανέπτυξαν ο καθένας από τη δική τους σκοπιά τους λόγους, για τους οποίους είτε αντιτίθενται πλήρως στο εμβόλιο,  είτε στον μαζική χρήση του και  κυρίως  στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού συγκλίνοντας στη θέση ότι το μέτρο πλήττει την ελευθερία του ατόμου, ενώ έχει στερήσει από χιλιάδες υγειονομικούς το δικαίωμά τους στην εργασία και το εθνικό σύστημα υγείας από τις υπηρεσίες τους, κάτι που όπως αναφέρθηκε, έχει αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία των νοσοκομείων και ευθύνεται για την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Η Επιτροπή αγώνα των υγειονομικών σε αναστολή του νομού Καρδίτσας όπως αναφέρθηκε διεκδικούν την άρση του μέτρου των αναστολών, τη διαφύλαξη του δημοσίου χαρακτήρα του ΕΣΥ, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, την κατάργηση των πιστοποιητικών υγειονομικών φρονημάτων και τάσσονται ενάντια στην υποχρεωτικότητα των ιατρικών πράξεων, στις πολιτικές διαχωρισμού και φτωχοποίησης ενώ εκφράζουν και την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο.

Μετά το τέλος των χαιρετισμών και των τοποθετήσεων ακολούθησε μουσική συναυλία

Πηγή: karditsalive.net

 

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες