ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη: «Διαχρονικοί και διαρκείς οι  αγώνες μας για την ελευθερία του τύπου»

Συνάντηση με οκτώ Κούρδους Δημοσιογράφους πραγματοποίησε στη Βουλή η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών, Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Διευθυντής της Κ.Ο., Θανάσης Γλαβίνας, και ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος.

Η συνάντηση κινήθηκε σε ενημερωτικό πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων, εστιάζοντας ιδίως στο ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και την ελευθερία του Τύπου.

Η Ε. Λιακούληστην εισαγωγική της τοποθέτηση τόνισε την αξία της ελευθερίας του Τύπου, της ακηδεμόνευτης πολυφωνίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της ελευθερίας της έκφρασης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της προάσπισής τους για όλους τους λαούς απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη.

Υπογράμμισε, ιδίως, πως η ελευθεροτυπία και η απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών σε αντικειμενική ενημέρωση διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία του πολιτεύματος, στη διαμόρφωση και αυθεντική έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας.

Επιπροσθέτως, υπενθύμισε ότι πριν λίγες ημέρες, στην Παγκόσμια Ημέρα ελευθερίας του Τύπου, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εξέφρασε δημοσίως τον εντονότατο προβληματισμό του, για το γεγονός ότι η Ελλάδα “έχει πάρει την κατιούσα” στους διεθνείς δείκτες ελευθεροτυπίας, καθώς υποχώρησε φέτος κατά 38 θέσεις εν συγκρίσει με το 2021 στην κατάταξη των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (RSF),συγκεκριμένα βρέθηκε 108η, τελευταία -αν είναι δυνατόν- για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας ενημέρωσε για τις συναφείς αρχές, αξίεςκαι θέσειςπου διαχρονικά πρεσβεύει και προασπίζεται το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Επιπλέον, αναφέρθηκεστη σημασία του σεβασμού του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου,αλλά και σε παραμέτρους προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος της ΕΣΗΕΑ και του Μορφωτικού της Ιδρύματος, που συχνά υποδέχονται ομάδες ξένων Δημοσιογράφων με σκοπό την ενημέρωση τους για την δραστηριότητα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη Χώρα μας. Οι Κούρδοι Δημοσιογράφοι ανήκουν στο Rudaw Media Network, το οποίο, βάσει της σχετικής ενημέρωσης της ΕΣΗΕΑ, είναι ένα ανεξάρτητο ίδρυμα Μέσων Ενημέρωσης, που δεν συνδέεται με γεωγραφικά σύνορα ή ιδεολογίες, έχει γραφεία σε αρκετές Χώρες σε όλο τον κόσμο και εκπέμπει στα αγγλικά, αραβικά και τούρκικα.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες