ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λάρισα: Εγκαινιάστηκε η έκθεση “Συνομιλώντας με την Ελλάδα και τους ποιητές της” στο Διαχρονικό Μουσείο (φώτο – βίντεο)

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα της Κυριακής τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Συνομιλώντας με την Ελλάδα και τους ποιητές της» στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Από σήμερα μέχρι και την Τρίτη 14 Ιουνίου το φιλότεχνο κοινό της Λάρισας θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί τη νέα συλλογή εικαστικών έργων, η οποία επιχειρεί έναν διάλογο με Έλληνες ποιητές, οι οποίοι έχουν υμνήσει την Ελλάδα στο παρελθόν, ενώ οι τίτλοι των έργων σχετίζονται με στίχους που αποτέλεσαν την έμπνευση για τη δημιουργία του καθενός από αυτά.

Τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στην ομαδική έκθεση είναι κομμάτια της σύγχρονης τέχνης. Πρόκειται για εικαστικά έργα ζωγραφικής μικτών τεχνικών, τρισδιάστατων αντικειμένων,που συνιστούν ένα ετερόκλητο σύνολο υφών και εικόνων, με αναφορές και σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

Η Ελλάδα, μια χώρα με μεγάλη κληρονομιά ποιητικών θησαυρών, καθώς εδώ γεννήθηκαν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ποίησης, το έργο των οποίων έχει αναγνωριστεί διεθνώς, έχει υμνηθεί στην ποίηση ίσως περισσότερο από κάθε άλλη χώρα. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε το ερέθισμα για τη δημιουργία μίας συλλογής εικαστικών έργων εστιασμένης στην Ελλάδα, στην ιστορικότητά της, στις ομορφιές της και στην πολιτισμική της αξία. Το ελληνικό στοιχείο, ως πηγή αστείρευτης έμπνευσης και αιτία βαθιάς αισθητικής συγκίνησης, προβάλλεται στη συλλογή.

Σε δήλωσή της στο onlarissa.gr η συντονίστρια της έκθεσης κ. Μαριάννα Κοντοέ από την PowerTexAcademy επεσήμανε ότι “μέσω της έκθεσης προσπαθούμε να αναδείξουμε αυτά που βλέπουμε μέσα από τα έργα των ποιητών”.

Οι καλλιτέχνες που απαρτίζουν την ομάδα είναι οι: Πηνελόπη Καλογεροπούλου, Βασιλεία Κορομηλά, Έφη Κουντάκη, Καλλιόπη Κώνστα, Αικατερίνη Μανετάκη, Mαριάννα Παλάτζα, Δημήτρης Παρδάκης, Στέλλα Πιταροκήλη, Εύα Πόγκα, Έφη Ράπτη, Διονυσία Σωτηροπούλου.

Το παρών στα εγκαίνια της έκθεσης έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Βασίλης Πινακάς και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια.

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες