ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ξανά σε δίκη το πολύνεκρο στον Ριζόμυλο;

Προς επανεξέταση οδεύει η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας για το πολύνεκρο δυστύχημα στον Ριζόμυλο τον Ιούλιο του 2016 με θύματα τρεις νέους από τον Ριζόμυλο

Προς επανεξέταση οδεύει η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας για το πολύνεκρο δυστύχημα στον Ριζόμυλο τον Ιούλιο του 2016 με θύματα τρεις νέους από τον Ριζόμυλο και το Στεφανοβίκειο. Χθες συζητήθηκε στον Αρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης για το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, που αναγνωρίστηκε στον 26χρονο οδηγό της μοιραίας νταλίκας.

Πρόταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι να απορριφθεί το ελαφρυντικό, που του αναγνωρίστηκε.

Στην πρότασή του επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ο νεαρός είχε οκτώ παραβάσεις με το φορτηγό του τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2014.

Οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής επισήμαναν ότι ο 26χρονος δεν έχει επιδείξει ίχνος μεταμέλειας μέχρι σήμερα, καθώς δεν έχει ζητήσει ακόμη «συγγνώμη» και διέπεται από αλαζονεία.

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση ζήτησε να συνεχίσει να ισχύει το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και επιπλέον να αναγνωριστεί στον 26χρονο το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται να εκδοθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε περίπτωση που υιοθετηθεί η πρόταση του εισαγγελέα, τότε η υπόθεση θα επιστρέψει στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας για να συζητηθεί το θέμα των ελαφρυντικών και εκτιμάται ότι θα ισχύσει η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου.

Η συζήτηση στον Αρειο Πάγο συνοδεύτηκε έφερε ικανοποίηση στους γονείς των δύο αδικοχαμένων παιδιών Ιωάννα και Κατερίνα Κουτσιαρή, τα οποία έχασαν εντελώς πρόωρα και άδικα τη ζωή τους σε ηλικία 18 και 21 ετών αντίστοιχα.

«Θα είναι μία μικρή δικαίωση»

Η χαροκαμένη μητέρα Αθηνά Δελλή τόνισε: «Θα είναι μία μικρή δικαίωση στη μνήμη των παιδιών μας. Εστω κι έτσι πρέπει να πληρωθεί η αδικία που έχει γίνει».

Η ίδια επισήμανε: «Θα είναι μία μικρή ανάσα και για εμάς. Εμείς χάσαμε τη ζωή μας από τη στιγμή που χάσαμε τα παιδιά μας. Δεν ζούμε, απλά υπάρχουμε».

Επισημαίνεται ότι πρωτόδικα ο 26χρονος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης επτά ετών για κατά συρροή ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ σε δεύτερο βαθμό σε ποινή φυλάκισης 5 ετών με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου.

Τα τρία άτυχα παιδιά βρήκαν ακαριαίο θάνατο στον Ριζόμυλο, όταν η νταλίκα μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το αυτοκίνητό τους. Λίγα μέτρα έξω από το χωριό τους παραμόνευε ο θάνατος και ο επίλογος σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση που συμμετείχαν νωρίτερα μπήκε με τον πλέον δραματικό τρόπο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ / ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις