ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας: Με στοχευμένες πολιτικές μειώνουμε την ανεργία, ενισχύουμε την απασχόληση

Στην "Ημέρα Καριέρας" του ΟΑΕΔ στη Λάρισα

«Με την εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας» που διοργανώνει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρ. ΟΑΕΔ), η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι στέκεται στο πλευρό ανέργων και επιχειρήσεων, αντιμετωπίζοντας, με στοχευμένες πολιτικές, το πρόβλημα της ανεργίας, με την ενίσχυση της απασχόλησης και τη στήριξη του επιχειρείν».

Με αυτά τα λόγια, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, χαιρέτισε την πρωτοβουλία της ΔΥΠΑ να διοργανώσει την «5η Ημέρα Καριέρας» στη Λάρισα, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών, που αναζητούν το κατάλληλο προσωπικό, ώστε να καταστεί άμεση και αποτελεσματική η σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας, αλλά και η ένταξη και επανένταξη ανέργων σε αυτή.

Ο κ. Κέλλας συνεχάρη τον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη και τα ικανά τοπικά στελέχη της Υπηρεσίας, που συνέβαλλαν τα μέγιστα στη δικτύωση μεταξύ τοπικών παραγόντων, ανέργων και επιχειρήσεων, ώστε να στεφθεί με επιτυχία η εκδήλωση, που σημειωτέον χαρακτηρίστηκε από μεγάλη προσέλευση.

Μείωση ανεργίας – Εκσυγχρονισμός ΟΑΕΔ

Ο Λαρισαίος πολιτικός, που συνομίλησε με στελέχη της ΔΥΠΑ, αλλά και επιχειρήσεων, αναφέρθηκε στην μείωση της ανεργίας, που πέτυχε η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι πρόκειται για την “ταχύτερη αποκλιμάκωση στην Ευρώπη”, προσθέτοντας:

«Ανάλογες εκδηλώσεις βοηθούν στην περαιτέρω ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής. Μέλημά μας, είναι, συγχρόνως, η αντιμετώπιση του διαχρονικού προβλήματος των χαμηλών αμοιβών αλλά και η προστασία των εργαζομένων. Γι΄ αυτό και προχωρήσαμε πρόσφατα στην αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΕΔ, ο οποίος μετονομάστηκε σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Παρά τις δύσκολες διεθνείς συγκυρίες, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πιστή στο προεκλογικό της πρόγραμμα, υλοποιεί την πολιτική “δουλειές για όλους”, στηρίζοντας το εργατικό δυναμικό και το επιχειρείν».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες