ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Η σύγκριση της Λιακούλη που… άναψε φωτιές: «Θυμίζει σε πολλά τον Ανδρέα Παπανδρέου ο Ανδρουλάκης»

Ένα σχόλιο της Ευαγγελίας Λιακούλη στον απόηχο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, ήταν αρκετό να παραμερίσει για λίγο την ευφορία της μεγάλης συμμετοχής των πολιτών και να θυμίσει πως οι πληγές της εσωστρέφειας είναι εδώ.

Τι το’ θελε να πει η Λαρισαία γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κινήματος στην ολομέλεια της βουλής πως «ο λαός επιστρέφει στο σπίτι του, εμπιστεύεται ξανά το νέο, υπεύθυνο και σοβαρό σχέδιο για τη χώρα, εμπιστεύεται το νέο ηγέτη του που θυμίζει σε πολλά τον ιδρυτή του»;

Και για να γίνει πιο ξεκάθαρο που ήθελε να το… πάει η κ. Λιακούλη, παραθέτω το εκτενές απόσπασμα της ομιλίας της: “Αυτό που έκανε σήμερα η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι πολιτική καπηλεία. Καπηλεύεται τον Ανδρέα, η μεν ΝΔ, γιατί είναι πολιτικά άνυδρη, ο δε ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι πολιτικά ετερόφωτος.

Μέσα από τις δήθεν κόντρες τους, στημένες, μέσα από τις επικοινωνιακές τυμπανοκρουσίες, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να σώσουν κάτι από αυτά, που όμως δεν σώζονται! Και μέσα στις απρέπειές τους, δεν δίστασαν να αναφερθούν λοιδορώντας ακόμη και τα οράματά του, ξεχνώντας όμως να αναφέρουν πόσο σπουδαίος ηγέτης ήταν, καθώς, έφτασε να γίνει ο ίδιος μέχρι και «η πατρίδα», για λαούς που δεν είχαν πατρίδα.

Αυτό συμβαίνει διότι ο ελληνικός λαός δίνει ξανά δύναμη στη δύναμή μας, δύναμη στη φωνή μας, επιστρέφει στο σπίτι του, εμπιστεύεται ξανά το νέο, υπεύθυνο και σοβαρό σχέδιο για τη χώρα, εμπιστεύεται το νέο ηγέτη του που θυμίζει σε πολλά τον ιδρυτή του.

Ξέρει ο λαός μας ποιος ήταν εκείνος που έβαλε τη χώρα στο προσκήνιο της Ευρώπης, ισχυροποίησε τη θέση της, διαπραγματεύθηκε, νοιάστηκε για το λαό , για τους μη προνομιούχους , τους μικρούς, ευάλωτους ανθρώπους μας”.

Με το που… κυκλοφόρησε η ατάκα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στήθηκε ένας μικρός… χαμούλης από εκφραστές των διαφόρων φυλών και.. τάσεων του Κινήματος, αποτυπώνοντας και την πραγματική εικόνα πίσω από τα χαμόγελα. Συμφωνίες, διαφωνίες, ειρωνείες, τρολαρίσματα και ό,τι ακόμη μπορεί να φανταστεί κανείς, έσπευσαν να πάρουν θέση κάτω από το σχετικό “τιτίβισμα” στο twitter!

Γιατί ναι μεν ο Ανδρουλάκης μέχρι στιγμής “πάει τρένο”, όμως η αμφισβήτηση που εξακολουθεί να δέχεται από μερίδα των συντρόφων του, παραμένει έντονη και απολύτως διακριτή. Και κάπως έτσι βέβαια θα “συρθούν” τα πράγματα μέχρι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να γράψει το πρώτο του εκλογικό “διαγώνισμα”…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες