ΛΑΡΙΣΑ

Γουργουλιάνης: “Ο ιός γίνεται πιο ήπιος, δηλαδή περισσότερο μεταδοτικός και λιγότερο θανατηφόρος – Κρατάμε ασπίδα με τον εμβολιασμό” (βίντεο)

Εφικτό χαρακτηρίζουν επιστήμονες και υπουργείο υγείας, το ενδεχόμενο να καταργηθεί η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου, ωστόσο, οι ευάλωτες ομάδες όταν υπάρχει συγχρωτισμός θα πρέπει να τη φορούν.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, οι σκληροί δείκτες πέφτουν, ενώ και τα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά είναι αισθητά μειωμένα.

Η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί την πορεία της πανδημίας και όλα δείχνουν πως θα περάσουμε ένα εξαιρετικό καλοκαίρι. Αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι τα συμπτώματα που επιμένουν στους ασθενείς μετά τη νόσηση, όπως χρόνια κόπωση, διαταραχές στη γεύση και την όσφρηση αλλά και προβλήματα στην καρδιά.

Όπως τονίζει ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης “ο κορωνοϊός ακολουθεί την πορεία μίας πανδημίας που συνήθως η διάρκεια της συνήθως κρατά δύο χρόνια, και όσο περνάει ο καιρός ο ιός γίνεται πιο ήπιος, δηλαδή περισσότερο μεταδοτικός και λιγότερο θανατηφόρος. Εμείς συνεχίζουμε να κρατάμε ασπίδα με τον εμβολιασμό μας”.

Στα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας λειτουργούν post covid ιατρεία με έμπειρους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων που βοηθούν τους ασθενείς που το χρειάζονται.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες