ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Για μία θέση στην… εργασία: Ουρές Λαρισαίων στην 5η Ημέρα Καριέρας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (φωτό)

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου έξω από το ξενοδοχείο Imperial στη Λάρισα, για την 5η Ημέρα Καριέρας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Με τις προεγγραφές να έχουν ξεπεράσει μέχρι χθες Παρασκευή τις 1.300, η εικόνα ήταν αναμενόμενη αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι στην περιοχή που βρίσκονται στην ανεργία και επιζητούν διακαώς μία θέση στην αγορά εργασίας.

Ο στόχος της εκδήλωσης είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν το κατάλληλο προσωπικό.

Στην εκδήλωση έχουν δηλώσει συμμετοχή 40 επιχειρήσεις με πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης να συνομιλήσουν με στελέχη των εταιρειών, χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού.

Ακόμη, στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων της ΔΥΠΑ, θα παρέχουν στους ανέργους και τους αναζητούντες εργασία πληροφορίες για τις δράσεις και τα προγράμματα του Οργανισμού.

Οι εγγραφές των ενδιαφερομένων συνεχίζονται και σήμερα μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ με στόχο να διευκολυνθεί η μετακίνηση ανέργων στην εκδήλωση, η ΔΥΠΑ θα παρέχει δωρεάν μεταφορά μεταξύ της Κεντρικής Πλατείας Λάρισας και του ξενοδοχείου Grecotel Larissa Imperial με το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας, με ενδιάμεσες στάσεις και με συχνότητα δρομολογίων ανά τριάντα λεπτά από τις 10:00 έως τις 18:00.

Το παρών δίνει και ο διοικητής του Οργανισμού κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, ο οποίος σε δήλωσή του εξήγησε πως “πάνω από μισό δις ευρώ θα διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης για προγράμματα απασχόλησης εργασίας. Παράλληλα άνω του 1 δις ευρώ θα διατεθούν για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού Δυναμικού. Συνεχίζονται οι δράσεις από το ΕΣΠΑ με ελκυστικά προγράμματα απασχόλησης. Η ανεργια εχει μειωθει σημαντικά” πρόσθεσε.

Δείτε τι είπε:

Σχολίασε μάλιστα, πως η συμμετοχή των Λαρισαίων πολιτών και των επιχειρήσεων είναι συγκλονιστική:

Δείτε τι δήλωσε η διευθύντρια στην υπηρεσία σύζευξης της ΔΥΠΑ, Άννα Γιαννοπούλου:

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Τσέτσιλας / Φωτό – βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες