ΛΑΡΙΣΑ

Δ. Τεμπών: “Πράσινο φως” για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυκείου Πυργετού

“Πράσινο φως” για την δημοπράτηση ενός ακόμη χρήσιμου και σημαντικού έργου έδωσε κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τεμπών.

Πρόκειται για το έργο «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΕ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΠΥΡΓΕΤΟΥ » με συνολικό προϋπολογισμό 591.550,00 Ευρώ (με Φ.Π.Α.) και χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014 – 2020, από πιστώσεις του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, κωδικός ΣΑΕ: 2020ΕΠ00610046 με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, η Δημοτική Αρχή εξακολουθεί να υλοποιεί το πρόγραμμα έργων όπως έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς την εκπαιδευτική Κοινότητα και τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος στο περιβάλλον. “Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, την Τεχνική Υπηρεσία μας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 αξιοποιούμε ευρωπαϊκούς πόρους και αναβαθμίζουμε ενεργειακά τις κτιριακές υποδομές του Γυμνασίου και Λυκείου Πυργετού, αποδίδοντας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ένα λειτουργικό, ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον κτίριο» δηλώνει ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης.

Το έργο

Πρόκειται για υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Z, το οποίο, μετά την βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του, αναμένεται να αναβαθμιστεί στην Κατηγορία A+ του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ).

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

– Τοποθέτηση θερμομόνωσης κάτω από την στέγη, με επίστρωση θερμομονωτικών πλακών εξηλασμένης πολυστερίνης.

– Τοποθέτηση συστήματος θερμομόνωσης περιμετρικά του κτιρίου με πλάκες πετροβάμβακα.

– Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα θερμοδιακοπτόμενα μεταλλικά, με διπλό υαλοπίνακα.

– Εγκατάσταση συστοιχίας αντλιών θερμότητας αέρος – νερού.

– Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά τύπου LED.

– Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

– Εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου (BEMS).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες