ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Άνω – κάτω η ζωή Λαρισαίων από την εκκίνηση του «Βέλους» στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Σα να μην έφταναν τα διαρκή προβλήματα από τις εικόνες εγκατάλειψης στον κατ’ ευφημισμό «προαστιακό» που καταγράφονται σωρηδόν και ταλαιπωρούν τους Λαρισαίους ταξιδιώτες, έρχεται και το νέο υπερσύγχρονο τρένο, να φέρει κυριολεκτικά άνω – κάτω τη ζωή τους.

Όπως εξηγεί Λαρισαία, αναγνώστρια του onlarissa.gr, η οποία μετακινείται καθημερινά στη συμπρωτεύουσα, οι αλλαγές των δρομολογίων που γίνονται φέρνουν σε δύσκολη θέση ανθρώπους που καθημερινά μετακινούνται και εργάζονται.

Γράφει συγκεκριμένα: «Το πρώτο δρομολόγιο προαστιακού από 5:51 μετακινείται 35 λεπτά αργότερα, δηλαδή  στις 6:25 με ώρα άφιξης στον σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 8:02 (χωρίς να υπάρξει καθυστέρηση). Πρόκειται για ένα δρομολόγιο που εξυπηρετεί κατεξοχήν εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη ή σε ενδιάμεσους σταθμούς. Καταλαβαίνει λοιπόν κάποιος το πρόβλημα που προκύπτει, καθώς εργαζόμενοι με ωράριο 8 ή και 8:30 (δεν δουλεύουν όλοι κοντά στον σταθμό των τρένων), δεν θα είναι εγκαίρως στην εργασία τους.

Επίσης, από μια ματιά στην λίστα δρομολογίων των τρένων διαπιστώνεται με έκπληξη ότι έχει προστεθεί λεωφορείο το οποίο πραγματοποιεί την διαδρομή Θεσσαλονίκη-Λάρισα (ή και το αντίστροφο) σε 3ώρες και 35λεπτά!!! Ακόμα και αν κάποιοι θέλουν να κάνουν το ταξίδι τους “Οδύσσεια” (ίσως εξυπηρετεί μονάχα επιβάτες για την πρώτη, άντε και δεύτερη στάση), τα λεωφορεία είναι συνήθως 50 θέσεων. Ποιος/α “τυχερός/ή” θα επιβιβαστεί;;;

Και επειδή αυτά γίνονται για να ξεκινήσει το “βέλος”,  να σημειωθεί ότι ο χρόνος  Θεσσαλονίκη-Λάρισα είναι 1:19 (κέρδος χρόνου μόλις 15 λεπτών), με μεγαλύτερο κόστος. Κοινώς, αυτή η αμαξοστοιχία ουσιαστικά εξυπηρετεί τους Λαρισαίους και Θεσσαλονικείς μόνο για την μετάβαση προς την Αθήνα και αντίστροφα.»

Καλό είναι λοιπόν πίσω από τα λαμπερά φώτα του υπερσύγχρονου «Βέλους» να δει η εταιρεία και τα σοβαρά προβλήματα τόσο στον προαστιακό, αλλά και στις άλλες γραμμές όπως αυτή για το Βόλο…

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες