ΛΑΡΙΣΑ

Κόκκαλης – Βαγενά: “Μεγάλο το διακύβευμα των εκλογών της 15ης Μαΐου – Να δημιουργηθούν οι όροι μιας νέας δημοκρατικής διακυβέρνησης” (βίντεο)

Στις κάλπες την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για την ανάδειξη Πρόεδρου και Κεντρικής Επιτροπής

“Το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ στις 15 Μαΐου είναι αυξημένο, καθώς μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας πλήττεται από την ακρίβεια. Καλούμε λοιπόν τον ελληνικό λαό να δώσει μιαν απάντηση σε όλη αυτή τη λαίλαπα, ερχόμενος να ψηφίσει στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή 15 Μαΐου για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, για να μπορέσουν να δημιουργηθούν οι όροι μίας νέας δημοκρατικής διακυβέρνησης” τόνισαν οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης και κ. Άννα Βαγενά σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το πρωί της Δευτέρας στα τοπικά ΜΜΕ, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την εκλογή Πρόεδρου και Κεντρικής Επιτροπής που διεξάγονται την Κυριακή 15 Μαΐου.

Ο κ. Κόκκαλης στην ομιλία του υπογράμμισε ότι “οι εκλογές της Κυριακής λαμβάνουν χώρα σε μία περίοδο κατά την οποία ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας πλήττεται από την ακρίβεια σε καύσιμα, φυσικό αέριο και βασικά είδη διατροφής. Καλούμε λοιπόν τους πολίτες οι οποίοι θεωρούν ότι πρέπει πολιτεία να παρεμβαίνει στους λογαριασμούς ρεύματος, πρέπει το κράτος να μειώσει τους φόρους στα καύσιμα, που πιστεύουν ότι θέλουν ένα εθνικό σύστημα υγείας δημόσιο δυνατό και ενισχυμένο, να έρθει να ψηφίσει για να δημιουργήσουμε την αρχή της κοινωνικής πλειοψηφίας με βασικό κόσμο τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ».

Από την πλευρά της η κ. Βαγενά επεσήμανε ότι “οι εκλογές της Κυριακής αφορούν όλη την κοινωνία όχι μόνο το κόμμα. Η εκλογή του προέδρου από τον λαό είναι μία διαδικασία ανοιχτή στον κόσμο και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό σε ένα κόμμα της αριστεράς. Είναι αναγκαίο και απαραίτητο γιατί η πατρίδα μας βρίσκεται σε μία δύσκολη κατάσταση. Με την πολιτική της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά η κοινωνία βρίσκεται σε αδιέξοδο. Πλέον η κοινωνία έρχεται στον ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας βοήθεια. Οι εκλογές γίνονται την Κυριακή 15 Μαΐου από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Για την Λάρισα μπορούν να ψηφίσουν στο 1ο Λύκειο και τα μη μέλη μπορούν να αναδείξουν τον Αλέξη Τσίπρα για πρόεδρο του κόμματος”.

Ακόμη, μίλησε και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Λάρισας κ. Βασίλης Ζωγράφος ο οποίος τόνισε τα εξής: “Την Κυριακή στις 15 Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πραγματοποιεί εκλογικές διαδικασίες ,για την εκλογή του προέδρου του κόμματος καθώς και της Κεντρικής Επιτροπής , συνέχεια του 3ου Συνεδρίου που έγινε 14 έως 17 Απριλίου . Για τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία , η πολιτική, κομματική και οργανωτική δραστηριότητα είναι στραμμένη στο μεγάλο ραντεβού τις 15ης Μαΐου. Θέλουμε να είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας. Θέλουμε να δοθεί μέσα από την εκλογική διαδικασία ένα σαφές μήνυμα για την ενότητα και την συνοχή του κόμματος. “Καλούμε κάθε πολίτη, κάθε δημοκράτη, να γίνει στις 15 Μαΐου μέλος του κόμματος, να ψηφίσει τον Αλέξη Τσίπρα και να συστρατευτεί στη μάχη για να διαμορφωθεί μια προοδευτική διακυβέρνηση για το καλό του τόπου”.

Το παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσε και η περιφερειακή σύμβουλος κ. Δέσποινα Αράπκουλε.

Τα εκλογικά τμήματα στη Λάρισα

Η ψηφοφορία αρχίζει στις 8 το πρωί και λήγει στις 8μμ.

Πρέπει να έχουμε μαζί μας την αστυνομική ταυτότητα ,καθώς και 3 ευρώ, ως συμμετοχή .

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ για εκλογή του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα και για ΚΕ (ΔΥΟ ΚΑΛΠΕΣ)

ΛΆΡΙΣΑ: 1ο Λύκειο Λάρισας Ανθίμου Γαζή και Ηπείρου(είσοδος από Φαρμακίδου) (4) Εκλογικά τμήματα. Κάθε εκλογικό τμήμα έχει δύο κάλπες. Μια για να ψηφιστεί ο πρόεδρος σ. Αλέξης Τσίπρας. Για τον σ . πρόεδρο ψηφίζουν άπαντες, αρκεί να γίνουν μέλη την στιγμή της ψηφοφορίας.

Στη δεύτερη κάλπη για την ΚΕ ψηφίζουν οι αντιπρόσωποι που εκλέχτηκαν και συμμετείχαν στο 3ο Συνέδριο.

ΦΑΛΑΝΗ : Πολιτιστικό Κέντρο Φαλάνης (Πιεατρουλούγκα 1) Εκλογικό κέντρο με δύο κάλπες μια για την εκλογή του προέδρου και μια για την εκλογη της ΚΕ.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ :Γραφεία της ΟΜ Τυρνάβου (Κεντρική πλατεία Τυρνάβου).Με δύο κάλπες μια για την εκλογή του προέδρου , και μία για την εκλογή της ΚΕ.

ΕΛΑΣΣΌΝΑ: Γραφεία της ΟΜ Ελασσόνας (Κεντρική πλατεία Ελασσόνας). Με δύο κάλπες ,μια για την εκλογή του προέδρου και μια για την εκλογή της ΚΕ.

ΑΓΙΑ: Αίθουσα δημοτικού Συμβουλίου (δίπλα στο πολιτιστικό κέντρο Χρυσαλίδα ) Με δύο κάλπες, μια για την εκλογή του προέδρου και μια για την εκλογή της ΚΕ.

ΦΆΡΣΑΛΑ: Γραφεία ΟΜ Φαρσάλων (Κεντρική πλατεία Φαρσάλων) .Με δύο κάλπες, μία για την εκλογή του προέδρου και μία για την εκλογή της ΚΕ.

ΔΉΜΟΥ ΤΕΜΠΏΝ: ΣΥΚΟΥΡΙΟ (Ειρηνοδικείο Κισσάβου) Με δύο κάλπες, μια για την εκλογή του προέδρου και μια για την εκλογή της ΚΕ.

ΔΉΜΟΥ ΚΙΛΕΛΈΡ: ΝΙΚΑΙΑ( Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας (Εθνάρχου Μακαρίου 181) .Με δύο κάλπες, μια για την εκλογή του προέδρου και μία για την εκλογή της ΚΕ.

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ για εκλογή του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα(Μία κάλπη)

ΓΙΑΝΝΟΎΛΗ. 1ο Δημοτικό σχολείο (Πλατεία Μικρασιατών) .Μια κάλπη, μόνο για όσους θέλουν πρώτα να γίνουν μέλη του ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ και να ψηφίσουν τον πρόεδρο σ Αλέξη Τσίπρα.

ΓΟΝΝΟΙ:( Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων πρώην Δημαρχείου Γόννων) .Μια κάλπη μόνο για την εκλογή του προέδρου.

ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΣ: Πρώην Δημαρχείο Πλατυκάμπου . Μια κάλπη μόνο για την εκλογή του σ. Αλέξη Τσίπρα.

Θοδωρής Τσέτσιλας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες