ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: «Φωνάζουν στον δήμαρχο να κάνει την πλατεία»

«Την Πέμπτη 5/5/2022 ταυτόχρονα με δράση μεταφύτευσης λουλουδιών από τα παιδιά του σχολείου του 27ου Δημοτικού, μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της συνοικίας του Ιπποκράτη επί  της οδού Ηρακλειανού – 27οΔημοτικό, 25ο Νηπιαγωγείο, 10οΓυμνάσιο και 10ο Λύκειο –  θυμίζουν για άλλη μια φορά το ζήτημα της κατασκευής πλατείας στον χώρο απέναντι από τα σχολεία των παιδιών της περιοχής. Ο χώρος αυτός προς το παρόν έχει μετατραπεί σε «ζούγκλα» μιας και χόρτα – αγκάθια δεσπόζουν σε ένα χώρο όπου καθημερινά περνάνε εκατοντάδες παιδιά ανοίγοντας μονοπάτια», τονίζει η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 27ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, ο οποίος θέλει να κάνει ακόμη πιο δυνατή την φωνή του προς τον Δήμο για την κατασκευή πλατείας στην περιοχή.

Η συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρει τα εξής:

Συμβολικά οι τέσσερις σύλλογοι γονέων των σχολείων φύτευσαν τέσσερα κακτάκια που έχουν 30 χρόνια ζωής σε δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες, με την ελπίδα να μην περιμένει η γειτονιά άλλα 30 χρόνια διαβεβαιώσεων για την κατασκευή πλατείας στο συγκεκριμένο οικόπεδο και στη συνοικία του Ιπποκράτη.

Πιο πρόσφατες χρονικά κινητοποιήσεις έχουν γίνει το 2019 από προηγούμενα ΔΣ των συλλόγων γονέων, όταν έγινε συγκέντρωση πάνω από 2000 υπογραφών από τους κάτοικους της συνοικίας, ενώ3χρόνια μετά, στον οικονομικό προϋπολογισμό του Δήμου για το 2022 δεν εντάχθηκεη κατασκευή της πλατείας στην συνοικία. Μάλιστα,στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο των συνοικιών πήραμε για ακόμη μια φορά την υπόσχεση νέων ανακοινώσεων σχετικά με το θέμα.

Οι παππούδες θυμούνται τις διαβεβαιώσεις πριν 30 χρόνια, οι μεσήλικες θυμούνται με την σειρά τους τις διαβεβαιώσεις 15 ετών και οι νεότεροι τις διαβεβαιώσεις των τελευταίων ετών.

Ελπίζουμε τα κακτάκια να χρειαστούν άμεσα μεταφύτευση λόγω των απαιτήσεων των τεχνικών έργων της κατασκευής της πλατείας…

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες