ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Για εκλογές στις 18 Σεπτεμβρίου ετοιμάζονται οι “γαλάζιοι” Λαρισαίοι

Ο πρωθυπουργός μπορεί να επιχείρησε πρόσφατα να κόψει τον… βήχα στους υπουργούς του, στους οποίους δημόσια ξεκαθάρισε πως αν συνεχίσουν να ασχολούνται περισσότερο με την προεκλογική τους καμπάνια και λιγότερο με την παραγωγή του κυβερνητικού έργου, θα τους απαλλάξει από τα καθήκοντά τους, ωστόσο η δεύτερη ανάγνωση των πραγμάτων παραμένει ίδια: Η μόνη περίοδος που μπορεί η Νέα Δημοκρατία να προσφύγει σε εκλογές με πιθανότητες εκλογιμότητας και κυβερνησιμότητας, είναι το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Τούτο διότι, ήδη η κυβέρνηση καταγράφει σημαντικές δημοσκοπικές απώλειες, αφού από τη μία η πανδημία και από την άλλη ο πόλεμος στην Ουκρανία και η λαίλαπα ανατιμήσεων σε ενέργεια και σχεδόν σε… οτιδήποτε πωλείται σ’ αυτό τον πλανήτη, έχουν θυμώσει και τους πλέον φανατικούς οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας προϊδεάζει για έναν ακόμη χειμώνα «αγκαλιά» με τον κορωνοϊό, ενώ σύσσωμοι οι μεγαλύτεροι οικονομικοί αναλυτές παγκοσμίως, προεξοφλούν ότι η ισχυρή οικονομική πίεση θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2023.

Προφανώς τα παραπάνω προμηνύουν για έναν χειμώνα χειρότερο από τον προηγούμενο, που μία κυβέρνηση με ήδη σημαντική φθορά, αλλά και σαφέστερα μικρότερες δυνατότητες οικονομικής παρέμβασης, βλέπει ως τον μεγαλύτερο εφιάλτη της.

Κοιτώντας κατάματα λοιπόν τα προφανή και προσεγγίζοντας τα στοιχεία με την κοινή λογική, η μόνη περίοδος που ο Μητσοτάκης θα μπορούσε να κάνει εκλογές με σημαντικές πιθανότητες όχι απλά εκλογιμότητας, αλλά και κυβερνησιμότητας, είναι η αρχή του ερχόμενου Φθινοπώρου. Αμέσως μετά από ένα καλό καλοκαίρι για τον τουρισμό – μετά από δύο χρόνια ατονίας – και πριν από έναν… διαφαινόμενα πολύ δύσκολο χειμώνα.

Η ημερομηνία – ορόσημο που από τώρα έχουν “κυκλώσει” στο ημερολόγιο οι Λαρισαίοι “γαλάζιοι” που ενδιαφέρονται για τα έδρανα του κοινοβουλίου, είναι η 18η Σεπτεμβρίου.

Ήδη η προεκλογική περίοδος έχει… φουντώσει με διαρκείς επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών στην περιφέρεια, αλλά και μπαράζ επαφών βουλευτών και πολιτευτών στα χωριά. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες