ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Εικόνες από την επίσκεψη της Γραμματέως Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ Πίστης Κρυσταλλίδου

Κατά την επίσκεψή της στη Λάρισα την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Απριλίου 2022 η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας Πίστη Κρυσταλλίδου πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με θεσμικούς φορείς και εκπροσώπους εθελοντικών δομών και οργανώσεων.

Τη Γραμματέα συνόδευαν η συντονίστρια της Γραμματείας Γόνη Γανοχωρίτου, ο υπεύθυνος του Τομέα Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΔΕΕΠ Λάρισας της ΝΔ Γεώργιος-Λάζαρος Κωνστάντος και ο υπεύθυνος του Τομέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΔΕΕΠ Γιώργος Γουμενόπουλος.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος Ηλίας Σουφλιάς και μέλη της ΔΕΕΠ Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας. Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την προετοιμασία των δράσεων για το επερχόμενο πέρασμα από τη Λάρισα του «ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας» και τη συνεισφορά των εθελοντών σε αυτές, όπως επίσης εξετάστηκαν τρόποι για την περαιτέρω ανάπτυξη των δράσεων κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ακολούθως η κ. Κρυσταλλίδου συναντήθηκε με τον γραμματέα του τοπικού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Γρηγόρη Κακαμπούρα με τον οποίο συζητήθηκε το θέμα των σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών για μέλη και εθελοντές της ΝΔ. Στη συνάντηση που ακολούθησε με την πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας Ιωάννα Καραβάνα παρουσιάστηκε στην αντιπροσωπεία της ΝΔ το έργο του συλλόγου και ειδικότερα η συμβολή του στις προσπάθειες ενάντια στο στίγμα του καρκινοπαθή στις μικρές κοινωνίες. Ειδική μνεία έγινε στη σημαντική ενίσχυση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με τη δωρεά ενός μηχανήματος PET-CT από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στη συνέχεια η κ. Κρυσταλλίδου μετέβη στον Αμπελώνα Λάρισας όπου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους προέδρους Γιάννη Γιαννόπουλο και Γιώργο Κουκούλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «ΕΛΠΙΔΑ» και του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Αμπελώνα «ΑΡΩΓΗ» αντίστοιχα. Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τις προέδρους του Φιλοζωικού Σωματείου «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας» Αλεξάνδρα Μουστάκα, του Συλλόγου Γυναικών Νομού Λάρισας «Άλκηστις» Άντα Καζαντζή και του Γυναικείου Ομίλου Δήμου Κιλελέρ «Αρωγή και Αλληλεγγύη» Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη.

Μέσα από τις συναντήσεις αυτές η κ. Κρυσταλλίδου σχημάτισε ξεκάθαρη εικόνα για τη σημαντική προσφορά των συλλόγων στην τοπική κοινωνία, όπως επίσης για τα ζητήματα που απασχολούν τις εθελοντικές πρωτοβουλίες, τους ανθρώπους και τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Το απόγευμα της Παρασκευής 29 Απριλίου η Γραμματέας της Γραμματείας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού συμμετείχε σε συνέλευση της ΔΕΕΠ Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, όπου μεταξύ άλλων παρουσίασε πτυχές του κυβερνητικού έργου στον τομέα του εθελοντισμού, όπως επίσης την πρωτοβουλία της Γραμματείας για τη δημιουργία ομάδας εθελοντών του κόμματος. Στη συνέλευση συμμετείχε η Βουλευτής του Νομού Λάρισας Στέλλα Μπίζιου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες