ΛΑΡΙΣΑ

Ενημερώθηκαν οι Λαρισαίοι για την παροχή πρώτων βοηθειών στην εργασία (φώτο – βίντεο)

Ημερίδα με θέμα τις «Επείγουσες Πρώτες Βοήθειες στην εργασία» διοργάνωσαν σήμερα το απόγευμα της Πέμπτης στην ισόγεια αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας και το Επιμελητήριο Λάρισας, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της πόλης, σχετικά με την αντιμετώπιση επείγοντος περιστατικού από ασθένεια ή ατύχημα στο χώρο εργασίας.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι Πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές Πρώτων Βοηθειών σε χώρους εργασίας της RTI- Rescue Training International, κ. Ιωάννης Μπέκιος και κ. Ιωάννης Νικολάου.

Η Rescue Training International είναι διαπιστευμένος φορέας εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών στην εργασία με διεθνή αναγνώριση.

Έχοντας διαπιστώσει την σοβαρή έλλειψη γνώσεων στην παροχή πρώτων βοηθειών, ανέπτυξαν θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση και εκπαίδευση που πρέπει να εφαρμόζεται από όλες τις μορφές επιχειρήσεων & ανεξαρτήτως αριθμού προσωπικού, με βάσει τους ισχύοντες εθνικούς κανονισμούς περί ασφάλειας και υγείας εργαζομένων (Νόμος 3850/2010, ΦΕΚ 2562/2013) και σύμφωνα με τα ανανεωμένα πρωτόκολλα και δεξιότητες προσέγγισης και παροχής.

Επίσης αναφέρθηκαν στα πιο συχνά και με υψηλή θνησιμότητα επείγοντα περιστατικά, που συνήθως συμβαίνουν στους χώρους εργασίας, όπως η Καρδιακή Ανακοπή & η έμφραξη αναπνευστικής οδού́-πνιγμονή.

Δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος:

Δείτε τι δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Νίκος Καγκελάρης:

Δείτε τι δήλωσε ο εξεταστής και εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών κ. Γιάννης Μπέκιος:

Δείτε φωτογραφίες από την ημερίδα:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες