ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Έρχονται μεγάλες δόξες για τον τουρισμό στα Μεσάγκαλα – Τρεις επενδύσεις άνω του μισού εκ. ευρώ για καταλύματα πολυτελείας

Δυναμικά μπαίνουν από την επικείμενη καλοκαιρινή περίοδο στο χάρτη του τουρισμού της Λάρισας τα Μεσάγκαλα, καθώς τρεις επικείμενες επενδύσεις άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ δημιουργούν προσδοκίες σημαντικής ανάπτυξης για την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr από τις τρεις επενδύσεις, οι δύο βρίσκονται ήδη στο τελικό στάδιο και αφορούν στην ανακαίνιση ενοικιαζόμενων δωματίων στο κέντρο των Μεσαγκάλων, τα οποία με την έναρξη της λειτουργίας τους θα καταταχθούν στην πολυτελέστερη κατηγορία των «τεσσάρων κλειδιών».

Για όσους δε γνωρίζουν, τα «κλειδιά» είναι για τα ενοικιαζόμενα καταλύματα, ότι τα «αστέρια» για τα ξενοδοχεία. Δίνονται σε επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια και λαμβάνουν μοριοδότηση γι’ αυτά.

Με βάση την τελευταία υπουργική απόφαση του 2018, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια θα κατατάσσονται σε πέντε κατηγορίες κλειδιών, με ανώτατη αυτή των πέντε κλειδιών και κατώτατη την κατηγορία του ενός κλειδιού.

Τα κλειδιά αυτά προκύπτουν βάσει υποχρεωτικών τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών, τις οποίες πρέπει να πληροί η επιχείρηση, καθώς και βαθμολογούμενων κριτηρίων, από την εφαρμογή των οποίων η επιχείρηση υποχρεούται να συγκεντρώσει τουλάχιστον τον αριθμό μορίων που αποτελεί τη «βάση» της κατηγορίας, στην οποία πρόκειται να καταταγεί.

Χαρακτηριστικά, επισημαίνεται ότι όσο πιο μεγάλη είναι η επιφάνεια των προσφερόμενων δωματίων (δίκλινο, τρίκλινο κτλ.) τόσο περισσότερα είναι και τα μόρια που συγκεντρώνει το ακίνητο κι επομένως και ο αριθμός των κλειδιών, που μπορεί να εξασφαλίσει.

Οι δύο νέες επενδύσεις αφορούν αγοροπωλησίες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα από Λαρισαίο εκπαιδευτικό και Θεσσαλό που ζούσε χρόνια στη Γερμανία.

Η τρίτη επένδυση που εκτιμάται πως θα είναι έτοιμη για την επόμενη τουριστική περίοδο, αφορά στην αγορά μεγάλης έκτασης περίπου ενάμισι στρέμματος, για την ανέγερση νέων ενοικιαζόμενων καταλυμάτων.

Συνολικά, εκτιμάται πως οι τρεις αυτές νέες επενδύσεις θα είναι δυναμικότητας 20 τρίκλινων και τετράκλινων δωματίων, δηλαδή 60 περίπου κλινών.

Στις δύο υπό περάτωση ανακαινίσεις έχει γίνει ριζική, εκ… θεμελίων ανακαίνιση, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου παροχές όπως μεταξύ άλλων ευρυχωρία σε όλους τους χώρους, επιπρόσθετες παροχές πρωινού, εστιατόριο, καφέ, πισίνα κ.α.

Μιλώντας στο onlarissa.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Κάτω Ολύμπου και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Φάνης Βολιώτης, εξήγησε πως «το καλό είναι ότι σε κάποιους ανθρώπους η συγκεκριμένη περιοχή στην κατάσταση την οποία βρίσκεται, κίνησε το ενδιαφέρον για να ασχοληθούν μαζί τους. Αν υπάρξει μία συντονισμένη προσπάθεια, από δήμο, περιφέρεια και κεντρική εξουσία υπάρχει η δυναμική να γίνουν πάρα πολλά πράγματα στην περιοχή μας».

Ενδεικτικό της δυναμικής που κυοφορείται στην περιοχή των Μεσαγκάλων είναι πως το 80% των παραθεριστών αφορά πολίτες του εξωτερικού που προτιμούν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, τα μικρά και… «άγνωστα» για τον υπόλοιπο κόσμο  Μεσάγκαλα.

Οι καιροί όμως δείχνουν να αλλάζουν και για τα βόρεια παράλια της Λάρισας…

Ρεπορτάζ: Αποστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες