ΑΕΛ

ΑΕΛ – Ολυμπιακός Βόλου: Ισοπαλία και…χαμένοι και οι δυό!

Ισόπαλο δίχως τέρματα έληξε το θεσσαλικό ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΛ και Ολυμπιακό Βόλου για την 32η αγωνιστική της Super League 2.


Με σχηματισμό 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου ο Τίμος Καβακάς.


Ο Φιλίποβιτς με τον Μαρκοπουλιώτη ήταν στα στόπερ, με Βερνάρδο και Παπακώστα στα πλάγια μπακ. Αμυντικά χαφ για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Μάνγκα με τον Κόλα ενώ μπροστά τους σε πιο ελεύθερο ρόλο κινούταν ο Κότος. Στα εξτρέμ αγωνίζονταν ο Ξύδας και ο Κουντουριώτης ενώ μοναδικός σέντερ φορ ήταν ο Όσκαρ Σιαφά. 

Mε αντίστοιχο σχηματισμό ξεκίνησαν το παιχνίδι και οι γηπεδούχοι.

Μπέρτος και Μαξιμένκο βρίσκονταν στα στόπερ με Θανάση Παπαγεωργίου και Μαϊδανό σε θέση πλαγίων οπισθοφυλάκων. Ο Κολομπίνο με τον Ραμίρεζ κινούνταν στον χώρο του κέντρου, με τον Γλυνό σε θέση δεξιού εξτρεμ, τον Νικολιά σε θέση αριστερού εξτρεμ, τον Γιάκο σε ελεύθερο ρόλο και τον Μάριο Όγκμποε στην αιχμή του δόρατος. 

Πιο ζωηρά μπήκαν στο παιχνίδι οι Βυσσινί, δείχνοντας διάθεση να φτιάξουν παιχνίδι ενώ οι ερυθρόλευκοι αρχικά περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο.

Παρ’ όλα αυτά, η πρώτη αξιόλογη στιγμή του παιχνιδιού άνηκε στον Ολυμπιακό Βόλου.

Στο 16ο λεπτό, ο Κότος πέρασε όμορφη κάθετη πάσα στον Ξύδα, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πιέστηκε από τον Μπέρτο και το πλασέ του αλλοιώθηκε και κατέληξε στην αγκαλιά του Θεοδωρόπουλου. 

Η απάντηση στις ευκαιρίες για την ΑΕΛ είχε πρωταγωνιστή έναν πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Βόλου, τον Αλέξανδρο Νικολιά.

Η μπάλα έφτασε στα δεξιά, στον Θανάση Παπαγεωργίου ο οποίος βρήκε πολύ ελεύθερο χώρο μπροστά του, διένυσε κάποια μέτρα με τη μπάλα, σέντραρε, με την κεφαλιά του Νικολιά να καταλήγει λίγο πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Ξενοδόχοβ. 

Οι δύο τερματοφύλακες φώναξαν παρών στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να χάνουν από μια καλή ευκαιρία.

Στο 29ο λεπτό, ο Θεοδωρόπουλος πραγματοποίησε δύσκολη επέμβαση σε σουτ του Ξύδα εκτός περιοχής, ενώ 7 λεπτά αργότερα, στο 36′ ήταν σειρά του Ξενοδόχοβ να επέμβει, όταν η μπάλα έφτασε στον Ραμίρεζ μέσα στην περιοχή, αυτός σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας των ερυθρόλευκων επενέβη και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του Τίμου Καβακά. 

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε ακόμη μια ευκαιρία όταν, ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Κουντουριώτης έγινε δέκτης της μπάλας αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ. Το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα για το πρώτο ημίχρονο. 

Mε την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι παίκτες του Τίμου Καβακά φλέρταραν με το 0-1.

Στο 53ο λεπτό, ο Σιαφά έκανε όμορφη ενέργεια, πάσαρε στον Κουντουριώτη ο οποίος στο τετ-α-τετ δεν κατάφερε να νικήσει τον Θεοδωρόπουλο ο οποίος απέκρουσε στέλνοντας τη μπάλα σε κόρνερ. 

Οι ευκαιρίες για τους ερυθρόλευκους δεν σταματούσαν αλλά έβρισκαν ένα τοίχος απέναντί τους, τον τερματοφύλακα Θεοδωρόπουλο.

Ο 32χρονος κίπερ κράτησε απαραβίαστη την εστία του τόσο στο 64ο λεπτό σε σουτ του Γιώργου Ξύδα όσο και στο 65ο λεπτό σε κεφαλιά του Άλκη Μαρκοπουλιώτη. 

Οι βυσσινί απείλησαν για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος, στο 69ο λεπτό, όταν ο Μαϊδανός έβγαλε μια σέντρα με την κεφαλιά του Όγκμποε όμως να φεύγει άουτ. 

Ο ρυθμός του αγώνα παρέμενε αρκετά υψηλός, καθώς και οι δύο ομάδες “καίγονταν” να πετύχουν γκολ και να πάρουν τους 3 βαθμούς της νίκης. 

Οι παίκτες του Παναγιώτη Γκουτσίδη έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, αρχικά με κεφαλιά του Μαξιμένκο και λίγες στιγμές αργότερα με νέα κεφαλιά του Τσουμάνη.

Στις καθυστερήσεις, ο Ξενοδόχοβ αντέδρασε αποτελεσματικά και απέκρουσε σουτ του Μαυριά.

Παρά τη διάθεση των δύο ομάδων και τον φρενήρη ρυθμό που είχε το παιχνίδι μέχρι το τέλος του, το 0-0 ήταν το τελικό σκορ με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τσέτσιλα. 

Mε το αποτέλεσμα αυτό, αμφότερες οι ομάδες έμειναν 5 βαθμούς μακριά από τους στόχους τους. Ο μεν Ολυμπιακός Βόλου έφτασε τους 25 βαθμούς και βρίσκεται στο -5 από τον Πιερικό που βρίσκεται εκτός ζώνης υποβιβασμού στη μάχη που δίνουν οι ομάδες για τη σωτηρία τους. Η δε ΑΕΛ έφτασε στους 64 βαθμούς, δεν εκμεταλλεύτηκε τη νέα γκέλα της Βέροιας και η διαφορά της από την κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε στους 5 βαθμούς. 

 

ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Θ. Παπαγεωργίου, Μαϊδανός, Μπέρτος, Μαξιμένκο, Ραμίρεζ(62′ Μιλτιάδης), Κολομπίνο(46′ Κ. Παπαγεωργίου), Γιάκος(46′ Τσουμάνης), Όγκμποε, Νικολιάς(53′ Μαυριάς), Γλυνός(62′ Νίνο).

Ολυμπιακός Βόλου (Καβακάς): Ξενοδόχοβ, Βερνάρδος, Μαρκοπουλιώτης, Φιλίποβιτς, Παπακώστας, Κόλα, Μάνγκα(87′ Στάμου), Κότος(54′ Ντιαμπί), Ξύδας(74′ Χατζής), Κουντουριώτης, Σιαφά

Διαιτητής: Τσέτσιλας (Γρεβενών)
Βοηθοί: Μωυσιάδης, Φαλτάκας (Γρεβενών)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Sportradar: Ύποπτος στοιχηματισμός σε ματς της Super League 2!

«Μοιρασιά» στη Ριζούπολη για Απόλλωνα και Βόλο!

Αντίο στη Super League 2 με εξάρα από τον ΠΑΟΚ είπε ο ΑΟ Τρίκαλα

Πηγή: regista.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις