ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει» – Απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Λάρισας (φωτό – βίντεο)

Με μηνύματα ότι οι αντοχές της κοινωνίας απέναντι στο κλίμα ασφυξίας της ακρίβειας έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, η απεργιακή κινητοποίηση από το Εργατικό Κέντρο και άλλους φορείς της πόλης και στην πλατεία Ταχυδρομείου η αντίστοιχη συγκένρωση από το νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της φτωχοποίησης του πληθυσμού, καθώς οι τιμές σε ενέργεια και προϊόντα έχουν ανέβει σημαντικά.

Τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζήτησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου Βιοτεχνών Ελλάδας κ. Γιώργος Σακελλαρόπουλος.

Δείτε τι είπε:

Να ορθώσει η κοινωνία ένα τείχος προστασίας απέναντι στη λαίλαπα της ακρίβειας ζήτησε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας.

Δείτε ένα απόσπασμα:

Κεντρικός ομιλητής της κινητοποίησης ήταν το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Φαρμάκου – Καλλυντικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λάρισας Στέλιος Μπάρμπας, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως “Η σημερινή πανελλαδική πανεργατική απεργία είναι ένα γερό, αποφασιστικό, οργανωμένο βήμα της εργατικής τάξης της χώρας μας, αλλά και όλων των εργαζόμενων στρωμάτων, των αυτοαπασχολούμενων, των βιοπαλαιστών αγροτών, της νεολαίας, στον αγώνα για την ίδια μας τη ζωή. Είναι μια μάχη, ήδη κερδισμένη, αποτελεί σταθμό κλιμάκωσης απέναντι στην πολιτική της ακρίβειαςπου τσακίζει το εισόδημα της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας. Σταθμός στην πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις και δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανάγκες της εργατικής και λαϊκής οικογένειας. Χαιρετίζουμε όλους τους απεργούς που αψήφησαν την τρομοκρατία του κράτους και της εργοδοσίας και ειδικά τις συναδέλφισσες και συναδέλφους που δίνουν την απεργιακή μάχη για πρώτη φορά.”

Δείτε βίντεο:

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης που κατέληξε στην 1η Στρατιά επί της Ηρώων Πολυτεχνείου.

Δείτε φωτογραφίες από την Κεντρική πλατεία:

Δείτε φωτογραφίες από την πορεία:

ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ

Με μικρή συμμετοχή έγινε η απεργιακή συγκέντρωση του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μιχάλης Τζιατζιάς:

Δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Γιάννης Γούλας:

Δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαποστόλου:

Δείτε φωτογραφία από την πλατεία Ταχυδρομείου:

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Τσέτσιλας, Μαρία Πατούλια / Φωτό – βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες