ΛΑΡΙΣΑ

Συμμετοχή του Γυμνασίου Αρμενίου στον παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας

Άρωμα Γαλλίας είχε η Πέμπτη 31 Μαρτίου για Γυμνάσιο Αρμενίου, καθώς μαθητές και οι μαθήτριες  του σχολείου επισκέφθηκαν το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Γαλλοφωνίας που οργανώνεται κάθε χρόνο  από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Γαλλοφωνίας τον μήνα Μάρτιο. Εκεί συμμετείχαν στη δράση «ΕΛΛΑΣ – ΓΑΛΛΙΑ = ΦΑΝΤΑΣΙΑ» συνοδευόμενοι από τον διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου Αρμενίου κ. Δ. Σακελλαρίου, την καθηγήτρια γαλλικών του σχολείου κυρία Βάνα Γαλανοπούλου και τη φιλόλογο κυρία Ρία Μπλιόσκα.

Οι μαθητές περιηγήθηκαν με την καθοδήγηση της κυρίας Μαρασλή, καθηγήτριας του Γαλλικού Ινστιτούτου, σ’ έναν κόσμο  φανταστικών πλασμάτων μέσα από τους μύθους και τις ιστορίες των δύο χωρών, της Ελλάδας και της Γαλλίας, και μελέτησαν τα κοινά στοιχεία και τις διαφορές που εντόπισαν. Στο εκπαιδευτικό εργαστήρι που ακολούθησε, η δημιουργία του ‘bestiaire’ – ενός ζωολογίου – ήταν το αποτέλεσμα του ταξιδιού που τους έδωσε την ευκαιρία να εκφράσουν την δημιουργικότητά τους μέσα από την φαντασία τους.

Ήταν μια πολύ όμορφη μαθησιακή εμπειρία, καθώς η εκμάθηση της ξένη γλώσσας ξέφυγε για λίγο από τους τοίχους της σχολικής τάξης και οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Αρμενίου απόλαυσαν ένα βιωματικό ταξίδι που συνδύασε τη γλωσσομάθεια με το παιχνίδι και τη φαντασία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες