ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μηχανοδηγός από την Αλεξανδρούπολη στον Βόλο για να φέρει βαγόνι με καύσιμα!

«Είδος» προς … εξαφάνιση τείνει να γίνει το επάγγελμα του μηχανοδηγού ή καλύτερα τον θέσεων που υπάρχουν στον σιδηρόδρομο σήμερα. Οι μηχανοδηγοί είναι ελάχιστοι και στην περίπτωση ασθένειας ή κάποιου άλλου προβλήματος «τινάζεται» στον αέρα όλο το σύστημα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως την περασμένη εβδομάδα επτά δρομολόγια του τρένου από Βόλο για Λάρισα έγιναν με λεωφορεία του ΟΣΕ, καθώς ο μηχανοδηγός νόσησε από covid. Έτσι τα δρομολόγια ενός απογεύματος και ενός πρωινού εκτελέστηκαν μεν κανονικά, αλλά με λεωφορεία, μιας και δεν υπήρχε άλλος διαθέσιμος μηχανοδηγός.

Όμως αυτό μάλλον είναι σταγόνα στον ωκεανό, καθώς τα δρομολόγια εκτελέστηκαν μεν, όχι όμως από το ίδιο μέσο. Εκείνο που δείχνει το μέγεθος του προβλήματος είναι πως επιστρατεύτηκε μηχανοδηγός από την Αλεξανδρούπολη για να μεταφέρει βαγόνι με καύσιμα στον Βόλο!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του magnesianews.gr μηχανοδηγός από την Αλεξανδρούπολη ξεκίνησε τη μετακίνησή του προς τη Θεσσαλονίκη με το ΙΧ του. Εκεί άλλαξε μεταφορικό μέσο και πήρε το Intercity με κατεύθυνση τη Λάρισα, όπου μαζί με άλλο μηχανοδηγό φέρανε βαγόνι με καύσιμα στον Βόλο!
Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ στην περιοχή αλλά και στην Λάρισα δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι οι συνάδελφοί τους μπαίνουν σε τέτοια ταλαιπωρία, τονίζοντας πως δεν μπορούν ούτε να αρρωστήσουν και να λείψουν.
«Μηχανοδηγοί δεν υπάρχουν. Κατά τα άλλα είμαστε Ευρώπη», έλεγε στο magnesianews.gr άνθρωπος που γνώριζε το περιστατικό με το μακρύ ταξίδι του μηχανοδηγού από τον Αλεξανδρούπολη και αναρωτιόταν πως θα δικτυωθεί η χώρα με τον σιδηρόδρομο, όταν δεν υπάρχουν ή δεν προσλαμβάνουν καινούργιους μηχανοδηγούς.

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες