ΛΑΡΙΣΑ

Καλογιάννης: “Επισκέψιμο το καλοκαίρι του 2023 το Αισθητικό Άλσος”

Το θέμα της αξιοποίησης και της ανάπλασης του Αισθητικού Άλσους της Λάρισας βρέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Λάρισα Μπροστά κ. Θανάσης Μαμάκος.

Μετά τις τοποθετήσεις των αρμόδιων αντιδημάρχων, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης ο οποίος αποκάλυψε πως “έχει βρεθεί χρηματοδότηση 1 εκατομμυρίου ευρώ. Ο Δήμος Λαρισαίων έχει υποβάλλει τεχνικό δελτίο στο Ταμείο Αλληλεγγύης το οποίο θα πάρει έγκριση και θα πάμε σε δημοπράτηση του έργου, ξεκινώντας από τις βασικές υποδομές. Θα χρειαστούν βέβαια ίδιοι πόροι ή η ανεύρεση 1 εκατομμυρίου ευρώ ακόμη, για να μπορέσει να ολοκληρωθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα όλο αυτό το μεγάλο έργο. Πιστεύω πως μέχρι το Πάσχα θα έχουμε την έγκριση της χρηματοδότησης και θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την δημοπράτηση του έργου.

Αν ξεκινήσει η δημοπράτηση του έργου, πιστεύω μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε βρει ανάδοχο για να ξεκινήσουμε τις εργασίες, και παράλληλα αν εξασφαλιστεί η συμπληρωματική χρηματοδότηση του ακόμη ενός εκατομμυρίου, να ξεκινήσουμε τη μία εργολαβία μετά την άλλη, προκειμένου να ολοκληρωθεί όλος ο κύκλος των εργασιών και το καλοκαίρι του 2023 το Αισθητικό Άλσος της Λάρισας να είναι επισκέψιμο για τους πολίτες για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων που θα αναπτυχθούν εκεί πέρα”.

Θ.Τ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες