ΛΑΡΙΣΑ

Σύλλογος Δασκάλων Λάρισας: «Μη προσμέτρηση απουσιών σε μαθητές Ρομά, εφόσον δεν εξασφαλίζονται καθολικά τα τεχνολογικά μέσα»

Την μη προσμέτρηση απουσιών σε μαθητές Ρομά, εφόσον δεν μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε τεχνολογικά μέσα ζητάει μέσω ανακοίνωσης του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Αναλυτικά:

“Σε σχολικές μονάδες του Δήμου Λαρισαίων φοιτά μεγάλο ποσοστό μαθητών Ρομά. Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς 2020-21 και αν θέλουμε να είμαστε περισσότερο ακριβείς από την Άνοιξη του 2020, πάρα πολλοί μαθητές λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που προέκυψαν εξαιτίας του COVID- 19 ( η περιοχή της Νέας Σμύρνης μπήκε σε καθολική καραντίνα) και της αδυναμίας των μαθητών Ρομά να παρακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση, καθότι δεν διέθεταν τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό, εγκατέλειψαν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό την εκπαιδευτική διαδικασία.

Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις τόσο από το Υπουργείο Παιδείας όσο και από το Δήμο Λαρισαίων , που θα στοχεύουν στην ενημέρωση και την στήριξη των οικογενειών αυτών των ευάλωτων ομάδων, ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας ”ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ ” ζητάμε, κατ’ εξαίρεση, να μην προσμετρηθούν, λόγω των ιδιαίτερων αυτών συνθηκών, οι απουσίες της περσινής σχολικής χρονιάς στο σύνολο των απουσιών των μαθητών Ρομά και να μη διαγραφούν μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι με την αιτιολογία της ανεπαρκούς φοίτησης και της παρέλευσης διετίας.

Παράλληλα ζητάμε προς την κατεύθυνση αυτή την παρέμβαση της ΔΟΕ προς το Υπουργείο Παιδείας”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες