ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη: «Η Κυβέρνηση αφήνει να χρονίζουν τα προβλήματα των στρατιωτικών»

Συνάντηση με μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ), πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, με παρόντες τον Πρόεδρο Πέτρο Μούστο, τον Γραμματέα Απόστολο Θέο, τον Αναπλ. Γραμματέα Δημήτρη Μπαζούκη, τον Ταμία Κώστα Γκουμόσιο και το μέλος Βίκτωρα Τσούκα, οι οποίοι απένειμαν τιμητική πλακέτα στη Γραμμ της ΚΟ, ως ένδειξη τιμής και ευχαριστιών για τις ενέργειές της και την έμπρακτη συμπαράστασή της , στα δίκαια αιτήματα του κλάδου τους.

Η συνάντηση διεξήχθη στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης της Γραμματέα της Κ.Ο., σε σχέση με τα τρέχοντα αιτήματα της Ένωσης αναφορικά με καίρια ζητήματα, όπως αυτά των βαθμολογικών, μισθολογικών και συνταξιοδοτικών.

Οπως τόνισαν οι εκπρόσωποι, η ΕΣΠΕΛ αποτελεί τη μεγαλύτερη Στρατιωτική Ένωση της χώρας, η οποία αριθμεί περίπου 1.200 μέλη και το Υπουργείο Άμυνας οφείλει τόσο να ακούσει όσο και να δώσει άμεσες λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματά τους.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, επεσήμαναν ότι κύριο αίτημά τους αποτελεί η καταβολή αποζημίωσης για την εκτέλεση νυχτερινής βάρδιας, την οποία διεκδικούν δικαστικά, αφού, μέχρι και σήμερα, δεν έχει εκδοθεί σχετική ΚΥΑ που να ρυθμίζει το θέμα. Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν στο σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με την αποκατάσταση της βαθμολογικής εξέλιξης των Αξιωματικών Αποφοίτων ΑΣΣΥ που θίγονται από το Ν. 4407/2016, καθώς δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ιεραρχικής τους εξέλιξης.

Παράλληλα, όπως εξέθεσαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης, θεωρούν αναγκαία την κατάργηση των ηλικιακών ορίων αποστρατείας των Υπαξιωματικών προέλευσης ΕΠΟΠ, οι οποίοι, βάσει των ισχυουσών διατάξεων, κινδυνεύουν να μην θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης ή, στην καλύτερη περίπτωση, να λάβουν σύνταξη εξαιρετικά μειωμένη.

Τέλος, στα βασικά αιτήματα της Ένωσης συγκαταλέγεται το ζήτημα της αναπροσαρμογής του ποσοστού των απαιτούμενων εισφορών που απαιτείται για την αναγνώριση της θεσμοθετημένης πλασματικής τριετίας καθώς και η κατάργηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η Ευαγγελία Λιακούλη επεσήμανε τα εξής:

«Η στήριξη και ενίσχυση του κλάδου των στρατιωτικών και των οικογενειών τους, αποτελεί καθήκον όλων μας. Τα προβλήματα που βιώνει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας χρονίζουν και πρέπει άμεσα να επιλυθούν, με δίκαιο και ορθό τρόπο. Ωστόσο, η αδιαφορία που επιδεικνύει η Κυβέρνηση είναι χαρακτηριστική. Εδώ και τρία χρόνια, δεν έχει καταθέσει ένα αυτοτελές και ολοκληρωμένο Νομοσχέδιο προς ρύθμιση αυτών των κρίσιμων ζητημάτων, παρά αρκείται σε μεγαλόστομες υποσχέσεις και αποσπασματικές διευθετήσεις, χωρίς να ακούσει και να συνομιλήσει με κανέναν!

Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, έχουμε επανειλημμένα προβεί σε συγκεκριμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις υπέρ της προάσπισης και ενδυνάμωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσουμε . Άμεσα, καταθέτω Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Άμυνας, ώστε να έρθει στη Βουλή και να μας απαντήσει δια ζώσης για το τι σκοπεύει να κάνει και πότε, ώστε να δώσει άμεσες και στοχευμένες λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες