ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βόλος: Η παρατηρητικότητα γειτόνισσας και 4 εφημερίδες έσωσαν εγκλωβισμένη

Η παρατηρητικότητα μιας γυναίκας, που είδε ότι δεν είχε παραλάβει η 72χρονη γειτόνισσά της τις εφημερίδες τεσσάρων ημερών, την οδήγησε στο να τηλεφωνήσει σε συγγενικό πρόσωπο της γειτόνισσας και να την κινητοποιήσει, ώστε να παρέμβει και να ψάξει να τη βρει.

Τελικά η γειτόνισσα αποδείχθηκε ότι είχε εγκλωβιστεί στην μπανιέρα του σπιτιού, όπου διαμένει μόνη της και σώθηκε. Να σημειωθεί εδώ, ότι οι εφημερίδες που δεν είχε παραλάβει η 72χρονη, ήταν τέσσερα φύλλα της «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ», της οποίας είναι συνδρομήτρια… Το περιστατικό ανέδειξε χθες η «Θ, ωστόσο, όπως δήλωσε η ανιψιά της 72χρονης, πέρασε έναν «Γολγοθά», μέχρι να βρεθεί κρεβάτι σε ιδιωτική κλινική, ώστε να δοθεί περίθαλψη στην εγκλωβισθείσα, που είναι και υπέρβαρη. «Αυτό που έζησα χθες ήταν απάνθρωπο», ανέφερε η 42χρονη ανιψιά της εγκλωβισθείσας, που εξιστόρησε στη «Θ» όλο το περιστατικό.

«Μου τηλεφώνησε μια γειτόνισσα, επειδή παρατήρησε ότι η θεία μου δεν είχε πάρει τις εφημερίδες τέσσερις ημέρες», ανέφερε. «Πήγα στο σπίτι, κάλεσα την Αστυνομία και εισήλθαμε από την πίσω πόρτα, που είχε κλειδί εξωτερικά. Μπήκαν οι αστυνομικοί πρώτα, φώναξαν το όνομά της κι αυτή απάντησε από την μπανιέρα που βρίσκεται στον πρώτο όροφο. Πήγα εγώ, γιατί ήταν γυμνή και τη σκέπασα, καθώς ήταν τέσσερις ημέρες στο νερό. Κάλεσε το ΕΚΑΒ η Αστυνομία και ήρθαν δύο διασώστες, ένας αν δρας και μια γυναίκα. Άρχισε να μιλάει ο άνδρας στη θεία μου, για να διαπιστώσει την κατάσταση της υγείας της και τη ρώτησε, αν ήθελε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο. Η θεία μου ήταν σοκαρισμένη, καθώς δεν περίμενε ότι θα την έσωζε κάποιος τόσες ημέρες εγκλωβισμένη στην μπανιέρα. Εγώ είπα ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, για να μου απαντήσει ο διασώστης να μην παρεμβαίνω… Η θεία μου απάντησε καταφατικά, ότι ήθελε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, ωστόσο οι διασώστες απάντησαν πως το Νοσοκομείο είναι για έκτακτα περιστατικά και όχι για εξετάσεις…

Ο διασώστης απάντησε και στον πατέρα μου, που τηλεφώνησε εκείνη την ώρα, πως το Νοσοκομείο δεν είναι για εξετάσεις και κατόπιν ξάπλωσαν τη θεία μου στο κρεβάτι και αποχώρησαν». Η 42χρονη ανέφερε ακόμη ότι τα πόδια της 72χρονης ήταν παγωμένα, ήταν γδαρμένα και με αίματα, καθώς ήταν τέσσερις ημέρες μέσα στην μπανιέρα με νερό, όπου είχε μπει, για να κάνει μπάνιο. «Τότε άρχισε ένας «Γολγοθάς», προκειμένου να βρεθεί κρεβάτι σε ιδιωτική κλινική, να της παρασχεθεί περίθαλψη», πρόσθεσε η ανιψιά. «Μας απέρριψαν τρεις κλινικές και τελικά με παρέμβαση γνωστού μας γιατρού βρέθηκε κρεβάτι σε ιδιωτική κλινική, που μας είχε απορρίψει αρχικά, όπου και μεταφέρθηκε η θεία μου. Οι γιατροί μας ενημέρωσαν ότι σώθηκε χάρη στη μεταφορά της στην κλινική, γιατί η θεία μου διαγνώστηκε με σοβαρά προβλήματα υγείας», κατέληξε η 42χρονη, που αποδείχθηκε σωτήρας της 72χρονης θείας της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 72χρονη νοσηλεύεται στην κλινική ΆΝΑΣΣΑ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του E-Thessalia.gr, δεν υπήρξε ακριβής ενημέρωση για την κλινική εικόνα και το πρόβλημα υγείας της ηλικιωμένης και ως παθολογικό δεν μπορούσε να φιλοξενηθεί – καθώς το συγκεκριμένο τμήμα ήταν πλήρες στην κλινική. Ωστόσο όταν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες κινήθηκαν οι διαδικασίες και η ηλικιωμένη νοσηλεύεται στο ορθοπεδικό τμήμα της κλινικής.

Πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις