ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΛΑΡΙΣΑ

Τεράστια προβολή της Λάρισας από τη συμμετοχή της στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Αντίστροφη μέτρηση έχει σημάνει για το μεγάλο αθλητικό γεγονός του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας (ΔΕΗ International Tour of Hellas), που θα διεξαχθεί στη χώρα μας από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαϊου. Η υψηλού επιπέδου και διεθνούς εμβέλειας διοργάνωση αποτελεί παράλληλα, πολιτιστικό, τουριστικό και εκπαιδευτικό γεγονός για τους πολίτες των περιοχών που θα διεξαχθεί.

Η Λάρισα, με πρωτοβουλία και στόχευση της δημοτικής αρχής του Δήμου Λαρισαίων, συμμετέχει ως πόλη τερματισμού και απονομών στους νικητές του 4ου ΕΤΑΠ που θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Απριλίου με τον τερματισμό να γίνεται μπροστά στο Μνημείο του Ιπποκράτη, στην περιοχή του Αλκαζάρ.

Η σπουδαιότητα της διοργάνωσης αναδείχθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού και υψηλόβαθμα στελέχη της Cycling Greece στο πλαίσιο παρουσίασης του αγώνα που έγινε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Ο αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas, διεξάγεται σε πέντε περιφέρειες, ξεκινάει από την Κρήτη και μετά από 5 ΕΤΑΠ ολοκληρώνεται στην Ηπειρο. Το 4ο ΕΤΑΠ διεξάγεται στην Θεσσαλία με την εκκίνηση να δίνεται στην Καρδίτσα, τους αθλητές να ανεβαίνουν στη λίμνη Πλαστήρα και να συνεχίζουν στον Θεσσαλικό κάμπο, πριν τον τερματισμό στην Λάρισα. Εξάλλου, σύμφωνα με τα τεχνικά στελέχη του αγώνα το σενάριο του μαζικού σπριντ για τον τερματισμό μέσα στην πόλη της Λάρισας είναι το επικρατέστερο, σενάριο εξαιρετικά ενδιαφέρον και θεαματικό για τους φίλους της αγωνιστικής ποδηλασίας και όχι μόνο. Σημειώνεται ότι οι αθλητές θα διανύσουν περίπου 25 χλμ στην πόλη της Λάρισας.

Στον ΔΕΗ International Tour of Hellas θα συμμετάσχουν 21 επαγγελματικές και εθνικές ομάδες με 147 ποδηλάτες από όλο τον κόσμο, ενώ τεράστια θα είναι και η τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα που θα γίνει από τηλεοπτικούς σταθμούς μεγάλου κύρους και στις πέντε ηπείρους. Οι χώρες της Ευρώπης θα βλέπουν Ελλάδα μέσα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της European Broadcasting Union (ΕBU) ενώ το τηλεοπτικό σήμα θα φτάσει επίσης σε Βόρεια και Νότια Αμερική, Κίνα, Ιαπωνία, Μέση Ανατολή, Νοτιοανατολική Ασία, Αυστραλία, Ινδία, Νέα Ζηλανδία και Νότια Αφρική.

Συνεχείς συσκέψεις Δήμου Λαρισαίων με την Cycling Greece

Ο Δήμος Λαρισαίων εδώ και καιρό βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Cycling Greece που είναι ο φορέας διοργάνωσης του ΔΕΗ International Tour of Hellas για την προετοιμασία της διοργάνωσης του αγώνα και του τερματισμού στην Λάρισα.

Εξάλλου, όπως τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, στην συνάντηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας επιδίωξη μετά από την περίοδο της πανδημίας και των περιορισμών η σπουδαία αυτή αθλητική διοργάνωση να είναι μια ευκαιρία για μια μαζική γιορτή μιας πόλης και των κατοίκων της που αγαπούν το ποδήλατο.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του αγώνα στην εκδήλωση με τον του υφυπουργού Αθλητισμού Λάρισα και μετά τη παρουσίαση του αγώνα και του 4ου ΕΤΑΠ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Λάρισας σύσκεψη στελεχών του Δήμου με τον πρόεδρο της Cycling Greece Γιώργο Λεβεντάκη, τον Διευθυντή των Παράλληλων Δράσεων Θάνο Γεωργίου και την υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της διοργάνωσης Χριστίνα Αμερικάνου.

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν κυρίως στη διοργάνωση των παράλληλων δράσεων, θέματα τεχνικής φύσεως αλλά και προβολής. Το πλήρες πρόγραμμα των δράσεων θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, όπως και η ακριβής διαδρομή του αγώνα, στην περιοχή της Λάρισας.

Εκ μέρους του Δήμου στην συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Μιχ. Αναστασίου, από το γραφείο του δημάρχου ο κ. Περ. Καμάρης τα στελέχη του αθλητικού τμήματος Ελ. Ζήλου και Ε. Ευαγγέλου και οι συνεργάτες του δημάρχου η Γ. Αποστολίδου, Λ. Μπατζανούλης και Αρ. Ψύχας.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις