ΛΑΡΙΣΑ

Ανάδειξη της Λάρισας σε καλή πρακτική σε ημερίδα στη Γερμανία για τις βιώσιμες πόλεις

Άλλη μία διεθνής συμμετοχή για την πόλη της Λάρισας σε διεθνή διαδικτυακή ημερίδα με θέμα “Πώς Διεθνείς Δήμοι προσεγγίζουν την εκπαίδευση στην βιώσιμη ανάπτυξη;” Που διοργανώθηκε από το German Youth Institute και το ESD Competence Centre, που χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εκπαίδευσης και Έρευνας και υποστηρίζει δήμους της Γερμανίας να αναπτύξουν δράσεις στον τομέα της εκπαίδευσης στην βιώσιμη ανάπτυξη.

Στην ημερίδα, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι δεκάδων δήμων της Γερμανίας παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές από 4 Δήμους σε παγκόσμιο επίπεδο: οι δήμοι της Βαρκελώνης (Ισπανία), του Espoo (Φινλανδία), της Okayama (Ιαπωνία) και της Λάρισας.

Μετά από πρόσκληση των γερμανών διοργανωτών, την πόλη μας εκπροσώπησε ο
Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, κος Δημήτρης Δεληγιάννης, ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις της “Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει”, καθώς και τις μελλοντικές προκλήσεις για μια βιώσιμη και δημοκρατική πόλη σε περιόδους κρίσης.

Ο κος Δεληγιάννης αναφέρθηκε στην συστηματική προσπάθεια της πόλης να προωθήσει τα τελευταία χρόνια την έννοια μιας δημοκρατικής κοινωνίας μάθησης στη βάση των αρχών της εκπαίδευσης ενηλίκων και της διά βίου μάθησης. Ανάμεσα στα άλλα παρουσιάστηκαν συλλογικές δράσεις που έχουν υλοποιηθεί στα χρόνια της κρίσης με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες, καινοτόμοι θεσμοί, όπως το Πανεπιστήμιο Πολιτών και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας, οι παρεμβάσεις στον αστικό ιστό της πόλης με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, σε συνδυασμό με την ανάγκη προσαρμογής στα νέα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις