ΛΑΡΙΣΑ

Το 16ο Δημοτικό Σχολείο περιηγήθηκε στα μνημεία της Λάρισας

Οι μαθητές και μαθήτριες της Στ΄τάξης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δράση του Διαχρονικού Μουσείου «Περιήγηση στα μνημεία της πόλης μας».
Η κ. Κατερίνα Ζάχου, υπεύθυνη του προγράμματος παρουσίασε στους μαθητές τα σημεία της πόλης μας με ιστορικό ενδιαφέρον και έδωσε ιστορικές πληροφορίες γι’ αυτά.

Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν: Την Ιουστινιάνεια οχύρωση, το βαλανείο και το Γενί τζαμί στην Πλατεία Μπλάνα, την αναθηματική στήλη του Ποσειδώνα στην οδό Δήμητρας, τμήμα της Ρωμαϊκής οδού στην οδό Νίκης, κοιμητηριακό ναό, τα λουτρά, τη Βασιλική του αγίου Αχιλλίου, πρώτου επισκόπου Λάρισας, τον τάφο του και το Μπεζεστένι στην πλατεία Λαμπρούλη, τα Οθωμανικά λουτρά (χαμάμ) στη Βενιζέλου, το αρχαίο θέατρο και τέλος την κεντρική δεξαμενή στην οδό Μανωλάκη.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Ηλίας Θεοδώρου και οι υπεύθυνες δασκάλες, Θεολογία Γιώτσα, Γεωργία Μπουργάνη και Σταυρούλα Δανιήλ συγχαίρουν και ευχαριστούν το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας για τα τόσο ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα που εκπονούν.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις