ΛΑΡΙΣΑ

Η Άννα Βαγενά στο Δομένικο με τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου

Σε δελτίο τύπου η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά αναφέρει τα εξής:

Μια ξεχωριστή συνάντηση είχε σήμερα στο Δομένικο με τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου η Άννα Βαγενά.

  Στην επίσκεψή της, στις 16/2/22 στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Δομένικου, είχε υποσχεθεί στους μαθητές να συνεργαστεί μαζί τους για τη δημιουργία ενός θεάματος-δρώμενου με αφορμή τις εκθέσεις των μαθητών για το Ολοκαύτωμα του χωριού τους. Έτσι, τηρώντας την υπόσχεσή της, βρέθηκε σήμερα μαζί τους.

Στη σημερινή συνάντηση, η Άννα Βαγενά έδωσε στους μαθητές μια παράσταση-μάθημα πάνω στο αφηγηματικό θέατρο, χρησιμοποιώντας τον θεατρικό της μονόλογο «Αγγέλα Παπάζογλου». Τους εξήγησε, δηλαδή τι είναι αυτό το πολύ ενδιαφέρον είδος θεάτρου, το αφηγηματικό, το οποίο στηρίζεται σε λογοτεχνικά κείμενα που μπορούν να μεταφερθούν στο θέατρο, με κύριο χαρακτηριστικό τη δράση που προκύπτει από την αφήγηση ενός ηθοποιού.

Η ευτυχής σύμπτωση σε όλη την ιστορία είναι ότι, το Λύκειο Δομένικου εντάχθηκε σε ένα πρόγραμμα ERASMUS, στο οποίο συμμετέχουν έξι χώρες: η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Φινλανδία και η Τουρκία, και στο οποίο μαθητές σχολείων θα γράψουν και θα πραγματοποιήσουν παραστάσεις πάνω σε ένα θέμα που θα προτείνουν οι ίδιοι, και οι οποίες θα μεταφερθούν σε όλες αυτές τις χώρες.

Η Άννα Βαγενά, σε συνεργασία με τον κ. Σέργιο Φανίκο, Διευθυντή του Λυκείου Δομένικου και τους καθηγητές, πρότεινε το θέμα του έργου να είναι η ιστορική μνήμη κάθε  χώρας σαν εφαλτήριο για την ειρήνη και τη φιλία ανάμεσα στους λαούς. Έτσι, οι μαθητές του Δομένικου θα μπορέσουν να αντλήσουν το θέμα τους από την ιστορία της καταστροφής του χωριού τους από τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής.

Μετά τη συνάντηση, η κ. Βαγενά έκανε την εξής δήλωση:

«Με πολλή χαρά έκανα σήμερα αυτό το «μάθημα» με τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου Δομένικου. Μου έκανε εντύπωση η ωριμότητά τους κι ο σεβασμός και η προσοχή, με την οποία παρακολούθησαν την παράστασή μου. Συγχαίρω τον κ. Σ. Φανίκο και τους καθηγητές τους για το επίπεδο των παιδιών. Είναι πολύ σημαντικό μέσα από τη δημόσια παιδεία να έχουμε τέτοια αποτελέσματα στους μαθητές».

Φεύγω από το Δομένικο με τη σιγουριά ότι έχω καινούριους φίλους εδώ και ότι θα ανταμώσουμε σύντομα για την πραγματοποίηση της κοινής μας προσπάθειας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις