ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Χαρίτσης από Λάρισα: Ζητούμε εδώ και τώρα εκλογές για τον σχηματισμό μίας προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Το αίτημα για την άμεση διεξαγωγή εκλογών και την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνών κόμμα που θα σχηματίσει μία προοδευτική κυβέρνηση και θα μπορέσει να δώσει λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν σήμερα την ελληνική κοινωνία επανέλαβε από τη Λάρισα ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα Ενημέρωσης το απόγευμα της Δευτέρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαρίτσης επεσήμανε πως “η ελληνική κοινωνία πληρώνει ακριβά την αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη καθώς δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να αντιμετωπίσει τις συνεχόμενες κρίσεις που δημιουργούνται, όπως την πανδημική κρίση που συνεχίζεται αμείωτη εδώ και δύο χρόνια, και σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση, έχει δημιουργήσει μια ζοφερή κατάσταση για την μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων”.

Παράλληλα ο κ. Χαρίτσης ανέφερε πως “ο ΣΥΡΙΖΑ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει την κυβέρνηση, υποβάλλοντας σειρά κοινοβουλευτικών ερωτήσεων, αρχικά για την αύξηση του κόστους παραγωγής στον αγροτικό τομέα, στη συνέχεια στον κατασκευαστικό κλάδο και με αφορμή εξελίξεις που από το καλοκαίρι του 2021 πήραν τη μορφή χιονοστιβάδας. Η κρίση των τελευταίων εβδομάδων με τον πόλεμο στην Ουκρανία μας βρήκε με πολύ υψηλό κόστος ενέργειας, τον πληθωρισμό στα ύψη και τους μισθούς καθηλωμένους”, κάνοντας λόγο για ένα “εκρηκτικό μείγμα”.

Αναφερόμενος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε πως “προφανώς το τρίτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είμαι μια κορυφαία κομματική διαδικασία. Είναι μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες σε όλη την Ελλάδα με παρεμβάσεις συσκέψεις και επικοινωνούμε με τους συμπολίτες μας και τα μέλη του κόμματος και να συμπορευθούμε μαζί την επόμενη μέρα. Το συνέδριο θα αποτελέσει το εφαλτήριο για μια μεγάλη πολιτική αντεπίθεση που έχει ανάγκη η κοινωνία που είμαι φοβισμένη”.

Από την πλευρά της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Άννα Βαγενά μιλώντας στη συνέντευξη τύπου τόνισε πως “οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές. Η κυβέρνηση δεν θέλει να τις εφαρμόσει. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είμαστε κυβέρνηση. Όχι μόνο εμείς αλλά σαν κόσμος μια προοδευτικής κυβέρνησης. Δεν θα ξεχάσω τις ημέρες του 2015 η χώρα ήταν σε μια κατάσταση χωρίς μισθούς και συντάξεις και δεν υπήρχαν λεφτά. Χθες ο υπουργός Γεωργίας ήρθε στο Κιλελέρ και δεν αναφέρθηκε στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Ήρθε με άδειο καλάθι”.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Τσέτσιλας   Φώτο – βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες