Απόλλων Λάρισας

Κέρδισε την ΑΣΑ και έκανε ένα ακόμη βήμα για την παραμονή!

Ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για τη παραμονή στη Super League 2 έκανε ο Απόλλωνας Λάρισας, κερδίζοντας στο πλαίσιο της 26ης Αγωνιστικής του Βορείου Ομίλου την Αναγέννηση Καρδίτσας με 2 – 1, «χτυπώντας» στην αρχή κάθε ημιχρόνου!

Στο 11′ ο Βίγια κέρδισε πέναλτι και ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση για το 1 – 0, ενώ στο 55′ ο Βίγια βρήκε τον Νούσιο που «χόρεψε» τον Σταμόπουλο πριν πετύχει το γκολ της… αγωνιστικής. Η Αναγέννηση μείωσε στο 90′ με τον Μπαντιμπαγκά.

Οι «καυνόλευκοι» έφτασαν πλέον τους 26 πόντους στη βαθμολογία και απέχουν πέντε βαθμούς από την διακεκομμένη γραμμή του υποβιβασμού, κάνοντας με το τρίποντο επί της Αναγέννησης στη Φιλιππούπολη ένα από τα πιο αποφασιστικά βήματα για τη παραμονή στη κατηγορία.

Στο πρώτο μέρος η Αναγέννηση είχε την υπεροχή των κινήσεων, όχι όμως και την ουσία, την οποία βρήκε στο 11ο λεπτό ο Απόλλωνας!

Ένα λεπτό νωρίτερα ο Βίγια ανατράπηκε στα όρια της μεγάλης περιοχής από τον Βιντάλ με τον κ. Αγγελάκη να βρίσκεται κοντά στη φάση και να δείχνει την άσπρη «βούλα» του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε να μετουσιώσει σε γκολ ο ίδιος ο Βίγια, που δεν αστόχησε παρά την ασθενής απόκρουση του Γκέκα, βάζοντας τον Απόλλωνα μπροστά στο σκορ.

Ο Απόλλωνας στο 34′ είχε μια ακόμη καλή στιγμή με σουτ του Κώστα Χατζή έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Γκέκα να αποκρούει με υπερένταση.

Η απάντηση της ΑΣΑ ήρθε στο 39′ όταν ο Δημήτρης Κουτρουμάνος επιχείρησε σέντρα από δεξιά και ο Δαμιανός Γκίνη στο δεύτερο δοκάρι και προ κενής εστίας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ!

Στην επανάληψη και στο 55′ ο Απόλλωνας έφτασε και σε δεύτερο τέρμα. Ο Τιμπουέ έδωσε στον άξονα στο Βίγια και εκείνος πιο δεξιά στον Βαγγέλη Νούσιο, ο οποίος μπήκε στη περιοχή έχοντας μπροστά του τον Τζέιμς Σταμόπουλο, τον οποίο και «χόρεψε» και με ένα διαγώνιο δυνατό σουτ στο απέναντι «Γ» της εστίας του Γκέκα, πέτυχε το 2 – 0 και ίσως το γκολ της αγωνιστικής!

Η Αναγέννηση συνέχισε να κρατά την μπάλα στα… πόδια της προσπαθώντας να φτάσει κοντά στη περιοχή του Απόλλωνα, η άμυνα του οποίου όμως ήταν πολυπρόσωπη και αλάνθαστη. Στο 70′ οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν με ένα σουτ του Ζίγκι Μπαντιμπαγκά, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αστρά.

Στα τελευταία είκοσι λεπτά το σκηνικό δεν άλλαξε, αλλά δεν άλλαξε και κάτι ως προς την τελική έκβαση της αναμέτρησης, εκτός από το γκολ της τιμής για την Αναγέννηση στο 90′ με τον Ζίγκι Μπαντιμπαγκά.

Το τελευταίο σφύριγμα του κ. Αγγελάκη βρήκε τον Απόλλωνα νικητή με 2 – 1, με την ομάδα του Θωμά Γράφα να παίρνει τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς, παρά το «καρδιοχτύπι» στο φινάλε της αναμέτρησης, όπου και η Αναγέννηση πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με το 2 – 1 να είναι και το τελικό σκορ.

Οι Συνθέσεις

Απόλλων Λάρισας (Θωμάς Γράφας): Αστράς, Γιαννίτσης, Καλούσης, Τιμπουέ, Πετράκης (86′ λ.τ. Λουκάς), Χατζής, Λίταινας, Μπαλογιάννης, (82′ Καραμόκο) Νούσιος, Βίγια, Σταμάτης.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Γκέκας, Κουτρουμάνος (81′ Μπιανκόνι), Κοτσώνης, Σταμόπουλος, Γκίνη (46′ Πολίτης), Δημούτσος (62′ Καρρίκι), Λαγός, Μπάλλας (81′ Μανιός), Αθανασιάδης, Μπαντιμπαγκά, Βιντάλ (62′ Μπενγκούα).

Διαιτητικό «Κουαρτέτο»
Αγγελάκης (Μακεδονίας), Καρακιζόπουλος (Ημαθίας), Μποζατδήσης (Μακεδονίας), Πολυχρόνης (Πιερίας).

Πηγή: arenalarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις