ΕΙΚΟΝΕΣΛΑΡΙΣΑ

Η Καρίτσα κρύβει μαγεία: Αυτές είναι οι παραλίες που δε γνωρίζουν οι περισσότεροι Λαρισαίοι (φωτό)

Η Καρίτσα είναι γνωστή για την πολυσύχναστη παραλία της «Πλατιάς Άμμου» εκεί όπου το καλοκαίρι ο επισκέπτης φτάνει εύκολα από τον περιφερειακό δρόμο Στομίου – Κόκκινου Νερού, λίγο πριν από αυτό, αριστερά με ασφαλτοστρωμένο δρόμο μήκους δύο χιλιομέτρων περίπου.

Ένα εντυπωσιακό τοπίο με ελαιώνες προσφέρουν εξαιρετική εμπειρία στους επισκέπτες, παράλληλα με το μπάνιο τους ή το φαγητό και τον καφέ τους δίπλα στο κύμα.

Κι όμως η Καρίτσα διαθέτει και άλλες «κρυφές» παραλίες, εύκολα προσβάσιμες από τον περιφερειακό δρόμο, χωρίς ωστόσο υποδομές, παρά μόνο την ομορφιά της φύσης.

Από Στόμιο προς Κόκκινο Νερό οι παραλίες αυτές είναι οι:

Παναγιά, Καλύβι: Πρόκειται για μικρές παραλίες πριν την Πλατιά Άμμο αριστερά του δρόμου, υπάρχουν πινακίδες

Ψαρόλακας και Πηγάδι: Επισκέψιμες παραλίες από κατάφυτα μονοπάτια, για ποιο τολμηρούς.

Τσιλιγιώργος: Μικρή σε μήκος παραλία, η πιο νότια και κοντινή στο Κόκκινο Νερό από το οποίο ο επισκέπτης πηγαίνει και από παραθαλάσσιο μονοπάτι. Με το αυτοκίνητο μετά τη διασταύρωση με Πλατιά Άμμο αριστερά.

Η παραλία Τσιλιγιώργος «ακούγεται» δυνατά τα τελευταία χρόνια και την ανακαλύπτουν όλο και περισσότεροι Λαρισαίοι και επισκέπτες της περιοχής. Δεν είναι οργανωμένη και την προτιμούν κυρίως οικογένειες που θέλουν να απολαύσουν ήσυχες στιγμές με πολύ μπάνιο και ηρεμία.

Πρόκειται για μια όμορφη παραλία με αμμουδιά, αλλά και πέτρες σε σημεία, με εύκολη πρόσβαση και άφθονα πλατάνια. Η πρόσβαση όμως γίνεται από έναν κατηφορικό χωματόδρομο και χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς.

Πολλοί την προτιμούν και για υποβρύχια κατάδυση.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες