ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Γεωργαντάς από τον εορτασμό του Κιλελέρ: Κανένα θέμα επισιτιστικής επάρκειας στη χώρα μας, παίρνουμε προϊόντα από εναλλακτικές αγορές (φωτό – video)

Στη διαβεβαίωση πως δεν τίθεται ζήτημα επισιτιστικής επάρκειας στη χώρα μας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, προχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στις επετειακές εκδηλώσεις από τα 112 χρόνια της εξέγερσης των Θεσσαλών κολίγων, που έλαβαν χώρα στο μνημείο του Θεσσαλού Αγρότη, στο Κιλελέρ και διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το δήμο Κιλελέρ.

“Δεν υπάρχει κανένα θέμα επισιτιστικής επέρκειας. Τα προϊόντα που προμηθευόμασταν από Ουκρανία και Ρωσία, ήδη τα προμηθευόμαστε από εναλλακτικές αγορές, ούτε ως προς το μαλακό σιτάρι, ούτε ως προς τον αραβόσιτο που υπάρχει κάποιο ζήτημα. Πρέπει να ενισχύσουμε τη χώρα μας σε αυτές τις παραγωγές και τώρα και στα επόμενα χρόνια. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε και κάθε φαινόμενο κερδοσκοπίας που μπορεί να συμβεί…” είπε μεταξύ άλλων.

Δείτε τι δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς:

Νωρίτερα από το βήμα της εκδήλωσης, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε πως “ζούμε σε μία εποχή που κυριαρχεί η αβεβαιότητα με ανατροπές. Όλες αυτές οι κρίσεις αν΄δειξαν την αξία της αγροτικής παραγωγής, τη σπουδαιότητα και την ανάγκη των αγροτικών προϊόντων, τη σημασία της σίτισης”. Πρόσθεσε δε, ότι στη διάρκεια της πανδημίας η κυβέρνηση στήριξε τον αγροτικό τομέα με ενισχύσεις της τάξης των 600 εκ. ευρώ, ενώ προανήγγειλε επίσκεψή του στη Λάρισα τον Απρίλιο.

Δείτε τι είπε νωρίτερα ο υπουργός από το βήμα της εκδήλωσης:

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι μέσα από τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας δρομολογούνται έργα συνολικού προϋπολογισμού 500 εκ. ευρώ στη Θεσσαλία για την αγροτική παραγωγή.

Δείτε βίντεο:

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων πως «σήμερα είναι επιτακτικό το αίτημα να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και αυτή τη δύσκολη εποχή να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και να συνδράμουμε, έτσι ώστε ο αγροτικός κόσμος να προχωρήσει κι άλλο.

Δείτε το βίντεο:

Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, ο Νίκος Παυλονάσιος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το υψηλό κόστος της αγροτικής παραγωγής.

Δείτε το βίντεο:

Εκπροσωπώντας το κυβερνών κόμμα, ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας κάλεσε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αλλάξει τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, να προχωρήσει στην ίδρυση αγροτικού επιμελητηρίου και να συμβάλει στην επίλυση του υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας.

Δείτε το βίντεο:

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής Λάρισας Άννα Βαγενά άφησε αιχμές για τη στάση των αγροτών θυμίζοντας το επεισόδιο σε προηγούμενο εορτασμό, όταν η ίδια επιχείρησε από το ίδιο βήμα να μιλήσει και τα τρακτέρ άρχισαν να κορνάρουν “ως ένδειξη δυσαρέσκειας για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”. “Σήμερα λείπουν τα τρακτέρ, άρα είναι όλα καλά..” συνέχισε.

Δείτε το βίντεο:

Εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής η βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη υποστήριξε πως η κυβέρνηση απέτυχε στην ανασυγκρότηση της παραγωγής και της υπαίθρου.

Δείτε το βίντεο:

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής, τελέστηκε μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων αγροτών.

Δείτε βίντεο:

Ο φετινός εορτασμός του Κιλελέρ ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Θεσσαλού Αγρότη.

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Τσέτσιλας / Φωτό – βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες