ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Σε ρόλο εκλογικού «κλειδιού» ο Μπαργιώτας σε δήμο Λαρισαίων και Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ενάμιση περίπου χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές το τοπίο μόνον καθαρό δεν είναι τόσο στο δήμο Λαρισαίων, όσο και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, εκεί όπου αποτελεί βεβαιότητα ότι θα έχουμε νέα πρόσωπα απέναντι σε Απόστολο Καλογιάννη και Κώστα Αγοραστό.

Η περίπτωση του δήμου Λαρισαίων είναι πολυσύνθετη καθώς η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου ήδη έχει ξεκινήσει την προεκλογική της καμπάνια για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στις υπόλοιπες παρατάξεις υπάρχει ένα γενικότερο μούδιασμα λόγω της αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Ωστόσο, αυτό που πολλοί προεξοφλούν είναι μία νέα υποψηφιότητα από τον επανακάμπτων χώρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος πλέον καταγράφει δημοσκοπικά το διόλου ευκαταφρόνητο 14 με 15%! Αυτό κατά πολλούς ΠΑΣΟΚους που έχουν υπηρετήσει σε κομματικά αξιώματα στην περιοχή, είναι «ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως ο χώρος πρέπει να κινηθεί αυτόνομα αυτή τη φορά ως ένα ψηφοδέλτιο μεγάλης επιρροής και υψηλών προσδοκιών και όχι να «καπελωθεί» από κάποια άλλη υποψηφιότητα».

Κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση ο διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας και πρώην βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας, στο πρόσωπο του οποίου αρκετοί βλέπουν εκείνη την υποψηφιότητα που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο ίδιος εξάλλου, παρά το βεβαρημένο φόρτο εργασίας του, παραμένει ιδιαίτερα ενεργός στα πολιτικά τεκταινόμενα.

Ωστόσο, ο Λαρισαίος γιατρός το τελευταίο διάστημα φαντάζει με… «πολύφερνη νύφη» και στο χώρο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Εκεί που όπως έχουμε προσφάτως γράψει, υπήρξε προσπάθεια «πολιτικού συνοικεσίου» από υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα που επιχείρησε με ένα «μυστικό» ραντεβού στα γειτονικά Τρίκαλα, να διερευνήσει κατά πόσο θα μπορούσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη βουλή, να συμπορευθεί με το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές της περιφέρειας.

Δεδομένου πως ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα απαιτεί… «χειρουργικούς» ελιγμούς, το όνομα του Κώστα Μπαργιώτα είναι το πρώτο το οποίο συζητήθηκε για ένα τέτοιο σενάριο, αφού εκτιμάται πως συγκεντρώνει όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για να λειτουργήσει συνδετικά στους δύο χώρους της κεντροαριστεράς.

Ο ίδιος ο κ. Μπαργιώτας επί της παρούσης – εύλογα – κρατά αποστάσεις από τα σενάρια, αφού ο εκλογικός χρόνος που απομένει είναι άπλετος, ενώ στο μεσοδιάστημα αναμένονται και βουλευτικές κάλπες. Το μόνο σίγουρο όμως είναι πως το όνομά του, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα μας απασχολήσει στους επόμενους μήνες…

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες