ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος: Ατενίζουμε με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση το μέλλον!

«Η Ελλάδα, μπαίνοντας στον τρίτο αιώνα από το ορόσημο του 1821, που θεωρείται η ληξιαρχική πράξη γέννησης του ελεύθερου βίου της στην σύγχρονη ιστορία, ατενίζει με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση το μέλλον, σε έναν κόσμο ρευστό και απρόβλεπτο. Οι πρόσφατες εξελίξεις με την έκρηξη του πολέμου στην Ουκρανία επιβεβαιώνουν απολύτως την ορθότητα της απόφασής μας για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας, τη σύναψη ισχυρών συμμαχιών και τη διαφύλαξη και εμβάθυνση της εθνικής μας ενότητας». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη δοξολογία στον μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρισας και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του σημείωσε ότι «κατά την διάρκεια του περασμένου έτους, που συμπληρώθηκαν τα 200 χρόνια από την μεγάλη ελληνική επανάσταση, είχαμε την ευκαιρία να αναψηλαφήσουμε την ιστορία, τα πρόσωπα και τα γεγονότα που σημάδεψαν εκείνη την μεγαλειώδη εποχή, όταν ένα μικρό έθνος, καθημαγμένο από αιώνες σκοταδιστικής τυρρανίας, βρήκε τη δύναμη να αποτινάξει -έστω και σε μικρό τμήμα από τα εδάφη που κατοικούσε- τον οθωμανικό ζυγό.

Τα χρόνια που ακολούθησαν, ο ελληνισμός κατάφερε να επιβιώσει και η Ελλάδα να μεγαλώσει τα σύνορά της, να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της και να ενταχθεί στους κόλπους μιας ομάδας κρατών που βρίσκονται στην πρωτοπορία της ελευθερίας και της δημοκρατίας, όπως είναι η ΕΕ.

Σήμερα, είμαστε αντιμέτωποι με πολλαπλές κρίσεις και προκλήσεις. Έχουμε τις διαρκείς απειλές από την γείτονα χώρα, που ενστερνίζεται νεο-οθωμανικά οράματα και θεωρεί ότι ευνοείται από την αναβίωση του αναθεωρητισμού. Ταυτόχρονα, επανεμφανίζεται το φάντασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που τροφοδοτείται και από την έξαρση του αιματηρού πολέμου στις στέπες της Ουκρανίας.

Καθήκον μας αυτές τις στιγμές είναι η ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας και η αταλάντευτη υπεράσπιση των αρχών του δικαίου, της ειρήνης και της ελευθερίας.

Χρόνια πολλά στους Έλληνες όπου γης».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις