ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος με σημαιοφόρους σχολείων Λάρισας για 25η Μαρτίου: «Στα χρόνια της ειρήνης να εργαζόμαστε για την αποτροπή κάθε επιβουλής!»

Στις επετειακές εκδηλώσεις για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, που ξεκίνησαν με την απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, φορείς και συλλόγους στο Ηρώο πεσόντων, στον λόφο του Φρουρίου, της Λάρισας, παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Θεσσαλός πολιτικός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ξεκινήσαμε από σήμερα τους εορτασμούς μας για την Εθνική μας Επέτειο της 25ης Μαρτίου, την Εθνική μας Παλιγγενεσία, την απαρχή της δημιουργίας του νεότερου ελληνικού κράτους. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι τα παιδιά μας, οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες που πρωτεύουν, που αριστεύουν στα σχολεία, ήταν σήμερα εδώ, τιμώντας αυτή την Εθνική Επέτειο, γιατί είναι μια αφορμή να διδαχθούμε από την Ιστορία, να διδαχθούμε από τους θριάμβους και τις καταστροφές, από τις νίκες και τις αποτυχίες. Συνειδητοποιούμε έτσι, ότι όποτε ο ελληνισμός ήταν ενωμένος, μεγαλούργησε. Όποτε αφήσαμε το σαράκι του διχασμού να εμφιλοχωρήσει, υποστήκαμε καταστροφές.

Και στη γειτονιά μας με όλα αυτά που γίνονται, συνειδητοποιούμε κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά επίκαιρο, ότι η ελευθερία, η εθνική ανεξαρτησία, δεν είναι πάντα δεδομένα. Μετά από δεκαετίες ειρήνης που ζήσαμε στη γηραιά ήπειρο, την Ευρώπη, βιώνουμε τον πόλεμο στην ευρύτερη γειτονιά μας. Αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, έτσι ώστε στα χρόνια της ειρήνης να εργαζόμαστε για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας, για την ενίσχυση της εθνικής άμυνας, για την ενίσχυση της εθνικής ενότητας, που είναι προϋπόθεση για την αποτροπή οποιασδήποτε ξένης επιβουλής.

Χρόνια πολλά, ιδιαίτερα στα παιδιά μας, χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη δήλωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/_f0ajMMdTwk

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες