ΛΑΡΙΣΑ

Μαθητές του 6ου ΕΠΑΛ Λάρισας έμαθαν για τον χειρισμό drone

Στο πλαίσιο της Υποδράσης 2 του Σχεδίου Δράσης «Πυρανίχνευση, Πυροπροστασία, Διάσωση, Έξυπνη Γεωργία με τη χρήση drone», πραγματοποιήθηκε τεχνική ενημέρωση από την ”The Drone Project” pilot academy στη Νίκαια Λάρισας, στους μαθητές του 6ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας, τους συνεργαζόμενους καθηγητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Την τεχνική ενημέρωση έκανε ο κ. Νίκος Βορνίτης, εκπαιδευτής – εξεταστής  ΣμηΕΑ, ο οποίος μίλησε για την χρήση τους στην πυρανίχνευση, πυροπροστασία, έρευνα, διάσωση και στην έξυπνη γεωργία.
Παρουσιάστηκε  στους μαθητές ψεκαστικό drone 30 λίτρων για ψεκασμούς  καλλιεργειών με εφαρμογές στη  Γεωργία Ακριβείας αλλά και σε κοινές εφαρμογές. Τα ΣμηΕΑ αναμένεται να εγκαινιάσουν μια νέα εποχή στη φυτο-προστασία, παρέχοντας αποτελεσματικές, χαμηλού κόστους και περιβαλλοντικά ασφαλείς λύσεις.  Αναλύθηκε το κανονιστικό πλαίσιο που ισχύει στην Ελλάδα για την απόκτηση άδειας χειρισμού drone και τα χαρακτηριστικά ενός καλού χειριστή και στη συνέχεια ακολούθησε επίδειξη – δοκιμαστική πτήση στο πεδίο με drone.

Όπως ανέφερε ο  Διευθυντής του σχολείου κ. Χρήστος Παπαδήμας, σκοπός της δράσης ήταν οι μαθητές να έχουν την εμπειρία μιας αρχικής πτητικής εκπαίδευσης drone και να αναγνωρίζουν τη συμβολή της τεχνολογίας στην πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας.

Συντονίστρια του σχεδίου δράσης είναι η εκπαιδευτικός Σόνια Ξιφιλίδου, συνεργαζόμενοι καθηγητές οι Χρήστος Παπαδήμας και Γιάννης Κέρκυρας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν  οι μαθητές της Α΄ Λυκείου και οι μαθητές του Τομέα Ηλεκτρολογίας και του Τομέα Γεωπονίας του σχολείου.

Το Πρόγραμμα Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. υλοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα ΝΟΗΣΙΣ- Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας και εντάσσεται στο πλαίσιο Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις