ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας με Αρχηγό ΓΕΑ: Οι Έλληνες πιλότοι κυριαρχούν στους αιθέρες

Συνάντηση στο Πεντάγωνο είχε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) Αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ευχήθηκε στον νέο Αρχηγό «καλή δύναμη» και «επιτυχίες» στα νέα του καθήκοντα, σημειώνοντας πως τα «Ελληνικά Φτερά» έχουν στο πηδάλιό τους έναν άξιο και έμπειρο κυβερνήτη, που οδηγεί την Πολεμική Αεροπορία «ψηλά» και με ασφάλεια σε μια νέα εποχή. Ειδικότερα, τόνισε ότι, καθώς οι διεθνείς συνθήκες καθίστανται ολοένα και πιο επισφαλείς εξαιτίας της ρωσικής επιθετικότητας στην Ευρώπη, η Ελλάδα είναι πιο ασφαλής από ποτέ χάρη στις ικανότητες των Ελλήνων πιλότων που κυριαρχούν στους αιθέρες και εν γένει στην ετοιμότητα όλων των στελεχών των αεροπορικών, ναυτικών και χερσαίων δυνάμεων.

Ο Χρήστος Κέλλας επισήμανε πως οι ικανότητες των Ενόπλων Δυνάμεων είναι μεγάλες και ενισχύονται διαρκώς τα τελευταία 2,5 χρόνια σε επίπεδο εξοπλισμών, σύμφωνα με τον κυβερνητικό προγραμματισμό, γεγονός που επιτρέπει στην ελληνική υψηλή στρατηγική να αναπτύσσεται ισορροπημένα στους τομείς της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής. Ιδιαίτερα, εστίασε στην απόκτηση των μαχητικών Rafale, στην αναβάθμιση των F-16, στην αγορά των φρεγατών Belharra και στην προμήθεια των ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων MH-60 Romeo, που χαρακτήρισε ως «ενοποιημένο πλέγμα προστασίας, το οποίο προσφέρει στην Ελλάδα αδιαμφισβήτητη υπεροχή σε αέρα και θάλασσα». Επιπλέον, υπογράμμισε πως μέσω των συμφωνιών στρατηγικής εταιρικής σχέσης με τη Γαλλία και αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, η Ελλάδα αποτελεί κομβικό κράτος για την παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο και πυλώνα για την ευρωπαϊκή αμυντική ένωση.

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και ο Αρχηγός ΓΕΑ αναφέρθηκαν ακόμη στην περίοδο, που ο τελευταίος υπηρέτησε στη Λάρισα ως Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), με τον Λαρισαίο Βουλευτή να σημειώνει πως ο Αρχηγός τίμησε τον τόπο μας και παρήγαγε σημαντικό έργο, το οποίο θα συνεχίσει ο Φαρσαλινός συντοπίτης μας και νέος Αρχηγός ΤΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να είναι σε τακτική επαφή, προκειμένου ο Χρήστος Κέλλας να συνδράμει στην αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου χρειαστεί, ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες