ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας στο μνημόσυνο των εκτελεσθέντων Καλαρρυτινών: Η Μόσχα θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή ασφάλεια

«79 χρόνια πριν, πέντε Καλαρρυτινοί συμπατριώτες μας εξοντώθηκαν με βάρβαρο τρόπο από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Εντελώς αναίτια και απρόκλητα, οι στρατιώτες της ναζιστικής πολεμικής μηχανής εισέβαλαν στον οικισμό της Αμφιθέας και φόνευσαν φιλήσυχους και άοπλους ανθρώπους, προσπαθώντας μάταια να τρομοκρατήσουν τον λαρισαϊκό λαό και να κάμψουν το φρόνημά του για την απελευθέρωση της πατρίδας.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, στην εκδήλωση – μνημόσυνο του Πανθεσαλλικού Συλλόγου Καλαρρυτινών «Οι Καλαρρύτες» για τους πέντε εκτελεσθέντες Καλαρρυτινούς από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, το οποίο τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού κατέθεσε στεφάνι στην μνήμη των πέντε Καλαρρυτινών, πρόσθεσε:

«Όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουμε ότι οι πέντε Καλαρρυτινοί αδελφοί μας προστέθηκαν στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες μάρτυρες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ως Βουλή των Ελλήνων, υποκλινόμαστε στην ιερή μνήμη τους και υποσχόμαστε πως θα κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας, προκειμένου ο τόπος μας και η ανθρωπότητα να μην ξαναζήσουν κάτι ανάλογο. Δυστυχώς, η ισοπέδωση της Ουκρανίας από τη Ρωσία θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή ασφάλεια και την περιφερειακή σταθερότητα, αναγκάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς, ώστε να γλιτώσουν από τον θάνατο και την πείνα.

Το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στη ζωή είναι θεμελιώδες για τον πολιτισμό μας, ενώ αναφαίρετο είναι και το δικαίωμα κάθε κράτους να εντάσσεται σε όποιον διεθνή οργανισμό επιθυμεί. Οι επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων σε πολιτικούς στόχους και η προσπάθεια της Μόσχας να διαμελίσει την Ουκρανία συνιστούν εγκληματικές πράξεις, που παραπέμπουν στην εποχή των αυτοκρατοριών και του σκοταδισμού. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο μέσο, για να σταματήσει η αιματοχυσία και να διασφαλιστεί η επιβίωση του ουκρανικού κράτους.

Θερμά συγχαρητήρια στον Πανθεσσαλικό Σύλλογο Καλαρρυτινών για την εκδήλωση.

Αιωνία η μνήμη των ΠΕΤΡΟΥ ΓΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ, ΗΛΙΑ και ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΟΚΑ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΙΝΤΖΑ και όλων των συμπατριωτών μας, που υπήρξαν θύματα των Γερμανών εισβολέων.

Ζήτω η Ελλάδα!».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες