ΛΑΡΙΣΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα η πρώτη φάση του 18ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας (φωτό)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 η Α’ φάση του 18ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας στον χώρο του 14ου Λυκείου Λάρισας, που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ)  υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ.

Τη διενέργειά του υποστήριξαν εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ04.04 των σχολείων του νομού, με την αμέριστη υποστήριξη της διευθύντριας του 14ου Λυκείου, κας Γιώτα Ζωή.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες  όλων των τάξεων του Λυκείου του νομού και δοκίμασαν τις γνώσεις τους σε θέματα αυξημένης δυσκολίας που έλεγχαν την κριτική τους σκέψη και την κατανόηση των βιολογικών εννοιών που διδάσκονται στο σχολείο.

Σκοπός του θεσμού είναι η αναβάθμιση της επιστήμης της Βιολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία και η ανάδειξη του ρόλου της στον επιστημονικό εγγραματισμό των αυριανών πολιτών.

Οι διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες  θα προκριθούν στην Β΄φάση του διαγωνισμού με τελικό στόχο τη συμμετοχή τους στην Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας που θα διεξαχθεί Ερεβάν της Αρμενίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις