ΛΑΡΙΣΑ

Αναβαθμίζει τον ηλεκτροφωτισμό στην παραποτάμια οδό ο δήμος Ελασσόνας

Ολοκληρώθηκε το έργο αντικατάστασης στις τσιμεντένιες κολώνες φωτισμού στην παραποτάμια οδό, λόγω φθοράς και επικινδυνότητας, μετά τον σεισμό της 3ης Μαρτίου και τις έντονες μετασεισμικές δονήσεις που επικράτησαν.

Το έργο αφορούσε την αντικατάσταση στις κολώνες φωτισμού στην παραποτάμια οδό και συγκεκριμένα στην Μητροπολίτου Ιακώβου, από το ύψος της γέφυρας του Ελασσονίτη ποταμού έως και την διασταύρωση προς τον σταθμό των ΚΤΕΛ, καθώς και στη γέφυρα στο ύψος του surer market «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ», ένα έργο προϋπολογισμού 91.038,00 € με ΦΠΑ.

Ο Δήμος Ελασσόνας είχε προχωρήσει άμεσα στην απομάκρυνση τους, μετά τον σεισμό, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποίησε η τεχνική υπηρεσία, διαπιστώθηκαν έντονες ρηγματώσεις και κλίσεις ως προς την κατακόρυφο και κρίθηκαν άκρως επικίνδυνες και μη λειτουργικές, παράγοντες  κινδύνου τόσο για τα διερχόμενα οχήματα όσο και για τους πεζούς, λόγω των φθορών και των αλλοιώσεων που είχαν υποστεί.

Με την ολοκλήρωση του έργου ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας δήλωσε τα εξής: «Ο καταστροφικός σεισμός της 3ης Μαρτίου επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα όλων μας καθώς και τις υποδομές του δήμου μας. Η τεχνική υπηρεσία σε συνεργασία με κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών πραγματοποίησαν εκατοντάδες αυτοψίες προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλόλητα δημοτικών κτιρίων, σχολείων, φραγμάτων, γεφυριών  κ.α. όπως ακόμα και των φωτιστικών σε πεζοδρόμια και κεντρικούς οδικούς άξονες. Η αντικατάσταση των παλιών τύπου φωτιστικών κρίθηκε αναγκαία και άμεση και με την αντικατάσταση τους, με νέου τύπου μεταλλικές κολόνες με σύγχρονης τεχνολογίας φωτισμό (LED), διασφαλίστηκε με επιτυχία η αναβάθμιση της παραποτάμιας οδού. Παράλληλα αναμένεται να συμβάλει αποτελεσματικά στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας κατά τις νυχτερινές ώρες αλλά και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, καθώς οι νέοι λαμπτήρες είναι φιλικότεροι προς το περιβάλλον, ενώ με τέτοιου είδους παρεμβάσεις εξοικονομούμε χρήματα με στόχο την κάλυψη άλλων σημαντικών αναγκών των πολιτών μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις