ΛΑΡΙΣΑ

Η Alzheimer Λάρισας κοντά στους φροντιστές ατόμων με άνοια

Σήμερα, στις 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν του φροντιστή, με θέμα: “Νοιάζομαι τον Φροντιστή”.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από την πρόεδρο Ελένη Νιφλή, η οποία  εξήρε την προσφορά των φροντιστών, επεσήμανε την επιβάρυνση που υφίστανται από την ιδιαιτερότητα της φροντίδας και τους παρότρυνε να φροντίσουν τους εαυτούς τους.

Στη συνέχεια, η νοσηλεύτρια  Αλεξάνδρα Μάνο, μίλησε για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και τα δικαιώματα αυτών. Η ψυχολόγος Αθανασία Ταμπούρη παρουσίασε τεχνικές για την διαχείριση του στρες της φροντίδας, ενώ, η Μαρία Νάκα μίλησε για την ευεργετική επίδραση του χιούμορ στην ποιότητας ζωής, προτρέποντας όλους, να το υιοθετήσουν.

Ακολούθησε συζήτηση με τους φροντιστές, με την προσφορά ζεστής σοκολάτας. Οι φροντιστές ευχαρίστησαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Ε.Ν.Α.Λ και τους εθελοντές,  για την υποστήριξη που τους παρείχε εν μέσω covid-19 και ζήτησαν την λειτουργία ξενώνα προσωρινής φιλοξενίας των ασθενών για την ψυχοσωματική αποφόρτισή τους.

Η εκδήλωση έκλεισε  με μουσικοκινητική άσκηση από την Κατερίνα Ζαχείλα. Η  άσκηση είχε ως  μουσική υπόκρουση τους “χαρταετούς”  του Μίκυ Θεοδωράκη και αποσκοπούσε στην ενδυνάμωση των παρευρισκόμενων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις