ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ομόρφυναν τα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με τέχνη και κουράγιο – Παρουσιάστηκε το έργο δύο Λαρισαίων εικαστικών (φωτό – βίντεο)

Ένας γιατρός και ένας νοσηλευτής είναι το θέμα της εικαστικής παρέμβασης που κοσμεί από σήμερα το χώρο των επειγόντων περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Το έργο φιλοτέχνησαν από κοινού οι εικαστικοί Μελάς Καραγιάννης και Μιχαήλ Βακαλούλης, μετά από έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου.

Πρόκειται για ένα δίπτυχο μεγάλων διαστάσεων 150cm x 300cm, με τίτλο ”Το παρελθόν και το παρόν ατενίζουν το μέλλον”. Ο πίνακας παρουσιάζει τη διαχρονική ανάγκη της ανθρωπότητας για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με στοιχεία εξπρεσιονισμού τα οποία γίνονται κτήμα ενός ολοκληρωμένου ζωγραφικού πεδίου. Η τέχνη μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους σε ένα τόσο νευραλγικό τμήμα όπως είναι τα Επείγοντα Περιστατικά.

“Με χαρά το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου αποδέχθηκε την προσφορά των δύο γνωστών εικαστικών της πόλης μας. Αυτή η κίνηση συμβάλει στην όλη προσπάθεια αλλαγής νοοτροπίας και βελτίωσης της αισθητικής στους χώρους της δημόσιας υγείας” τόνισε σε δήλωσή του στο onlarissa.gr ο διοικητής του ΓΝΛ κ. Γρηγόρης Βλαχάκης.

«Άνθρωποι της τέχνης μας τιμούν με αυτό τον τρόπο μετά από δύο χρόνια κοπιαστικής δουλειάς. Θέλω να τους ευχαριστήσω γι’ αυτή την τιμή που κάνουν για όλους τους λειτουργούς της υγείας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου κ. Δημήτρης Μπαμπαλής.

Δείτε τι είπε:

“Το έργο γίνεται αφορμή για έναν ακόμη εικαστικό διάλογο με την πόλη διότι η τέχνη μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους και να μαλακώσει τις καρδιές” σημείωσε ο εικαστικός Μιχάλης Βακαλούλης.

Δείτε τι είπε:

Ο έτερος εικαστικός του έργου Μελάς Καραγιάννης τόνισε πως “θέλαμε απλά να ομορφύνουμε αυτό το χώρο όπου γίνεται καθημερινά ένας χαμός… οι ασθενείς που έρχονται εδώ να βλέπουν το κουράγιο, που είναι η γιατρός η σύγχρονη με τον οίκτο του νοσηλευτή, της νοσηλεύτριας των περασμένων εποχών που βοηθούν τους ασθενείς..”

Δείτε τι είπε:

Δείτε φωτογραφίες:

newsroom onlarissa.gr / φωτό – βίντεο onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες